Реклама / Ads
0| 4776 |22.03.2016 ПОЛИТИКА

Станишев: Без Русия няма да има резултати срещу тероризма

.
Сергей Станишев
Европа е намерила изход от много ситуации и вярвам , че инициативата на ПЕС за обща позиция против тероризма ще получи подкрепа и от другите лидери в Брюксел. По отношение борбата с тероризма без Русия не могат да се постигнат резултати. Това каза по телефона от Брюксел пред bTV лидерът на ПЕС Сергей Станишев.
 
Има шок, защото когато има над 35 загинали и 130 ранение, не може да не стресне хората и предизвика съчувствие и същевреммно гняв. Никаква идеология не може да оправдае убийството на мирни хора и това обединява хората в Европа. Тероризмът се превърна в основна заплаха за всички страни. И една от поуките е за необходимостта  от по-голяма сътрудничество между специалните служби в ЕС и в глобален мащаб. Хората навсякъде са заплашени от идеологията на ИД и дрги групи , които целят да се откажем от нашите ценности и донесат страх и разцепление, каза още Станишев.

Бях в Европарламента, после в централата на ПЕС. Предложих да излезем с обща позиция, изпратихме проект от ПЕС и стъпваме върху нашите европейски ценности и толерантност с изискването да има общи активни действия против тероризма, съобщи той.

Трябва да има засилени мерки за сигурност, Трябва да има по-голямо сътрудничество между специалните служби. Всяка служба има инстинкта да пази информацията за сабе си. Трябва да има сътрудничество. Като ограничим демокрацията и свободата, няма да стигнем до повече сигурност. Трябва да има ново ниво в сътрудничеството в сигурността. Европа трябва да изнася сигурност навън. Една от целите на терористите е да разделят нашите общества, нашите държави в ЕС. Никоя страна, дори с най-могъщата служба за сигурност, не може да се опази от тези заплахи. Не трябва да позволим идеолгията на фундаменталистите да постигне своите цели, смята лидерът на ПЕС.

Европа е намерила изход от много ситуации и вярвам ,че инициативата ще получи подкрепа и от другите лидери. По отонжошение борбата с тероризма без Русия не могат да се постигнат резултати, категоричен е Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17840 |22.03.2016 Р. Попов за Фрог: Защо няма атентати в САЩ от 2001 г. насам?! . 8| 4746 |07.03.2016 Камерън: Великобритания няма да се присъедини към европейската политика за прием на мигранти . 11| 4889 |02.03.2016 Станишев: Цветанов се държи като говорител на прокуратурата . 4| 7039 |25.01.2016 Нападките на д-р Москов са пясъчна кула - след вълната я няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads