Реклама / Ads
0| 14247 |14.04.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Избягай от ежедневието в Будва – перлата на Черна гора

.
Екзотичните дестинации невинаги са на хиляди километри разстояние. 2500 години история, тюркоазено море и секващи дъха пейзажи – това е Будва, една съвсем различна нова вселена от преживявания, само на 700 км от София.
 

Напомня малко за Созопол, а за американците е Маями на черногорското крайбрежие. Но и двете сравнения не изчерпват палитрата от впечатления, които събужда Будва.  В последните години е притегателна дестинация за туристи от цял свят, след като придоби популярност покрай посещенията на звезди от екрана и музикалната сцена. Сега от „Караджъ Турс“ прогнозират, че черногорското бижу е на път да превърне в една от новите любими дестинации за лятната ваканция и на българския турист.

 

 

 

Именно за Черна гора английският романтичен поет Лорд Байрон е написал, че е дом на „най-прекрасната среща между земята и морето“. А Будва е перлата на адриатическото крайбрежие. Будвенската ривиера се простира на площ от 25 км, обсипани с 35 красиви плажа, 8 от които със син флаг – международен знак за качество и висок стандарт на обслужване. Някои от тях са обсипани с фин пясък, други са скалисти и диви, но общото е главозамайващата гледка, която ще ви накара да искате да се връщате отново и отново.

Специфичното очарование на Будва се крие в сблъсъка на старото и новото, на дива романтика и изтънчен лукс, девствена природа и бурен нощен живот, исторически паметници и модерни бутици. Всичко това се допълва от буйна местна растителност и екзотични видове от всички краища на света, на които местния климат понася – палми от Африка и евкалипти от Австралия, кактуси и тропическа мимоза съжителстват с цитрусови плодове и иглолистни дървета.

 

Сега „Караджъ Турс“ предоставя уникална възможност да се докоснем до всичко това при изключително изгодни условия за периода май-юни и септември-октомври.

Почивката в Будва е бягство от ежедневието, което познаваме. Можеш да прекараш целия ден в релакс под чадъра или в сянката на палмово дръвче на плажа, да хапнеш прясна морска храна в някое от крайбрежните заведения с изглед към морската повърхност и да приключиш с романтична разходка из лабиринта от тесни калдаръмени улички на стария град, сред останките от няколко цивилизации.

За любителите на разнообразието от „Караджъ Турс“ предлагат екскурзия до Дубровник, който е само на 90 км разстояние, и разходка с корабче до остров Локрум, където според легендата е намерил спасение Ричард Лъвското сърце след корабокрушение на връщане от кръстоносен поход до Палестина. Можете също да се отбиете до Котор, който е част от световното наследство на ЮНЕСКО, и да насладите на уникалния пейзаж от лодка по Которския залив. Или да се разходите до рибарското селище Рафаиловичи и да се насладите на уюта на някое от живописните кафета и ресторантчета край пристанището.

 

Едно е сигурно – в Будва няма начин да ви бъде скучно. И със сигурност няма да съжалявате, ако изберете тази дестинация за своята лятна ваканция. А защо с „Караджъ турс“? Защото с тях е лесно, сигурно и достъпно. А цената на 9-дневната автобусна програма с включени закуски и вечери и наистина атрактивна.

За допълнителна информация и резервация: тел. 070010403 или на www.karacitours.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4504 |14.04.2016 ЧЕЗ инвестира над 2 млн. лв. в област Враца през 2015 г. . 0| 5840 |13.04.2016 Кои кражби след КТБ и ДФ „Земеделие” ще узакони „Делойт България”? . 0| 5282 |13.04.2016 "Кинтекс" и ВМЗ "Сопот" са в забранителния списък за приватизация . 0| 5017 |13.04.2016 Ангелкова: Да превърнем България в целогодишна дестинация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads