Реклама / Ads
5| 7148 |27.04.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Задържаният пред парламента е бащата на момичето от знакова снимка с полицай

.
Според ведомството повод за задържането е хулиганска проява. Тя е станала по време на протеста пред сградата на парламента снощи, свикан във ”Фейсбук” срещу промените в Изборния кодекс. МВР уточнява, че протестът е бил нерегламентиран.задържаният е Филип Николов. Това е бащата на момичето от занакова снимка с полицай по време на протестите срещу Орешарски.
 
По думите на адвокатката му  Биляна Коцакова той е бил задържан с употреба на много сила. Намира се в пето районна управление и ще престои там за хулиганство 24 часа, каза още тя.

Дъщерята на Филип Десислава Николова е известна като момичето от снимката, прегърнало полицай по време на протестите пред парламента срещу Орешарски.тогава и бащата бе привикан за обяснения в полицията.по-късно тази снимка с момичето и полицая  от протестите срещу кабинета „Орешарски" стигна до Холивуд.



Това е фотографията, в която плачещо момиче е хванало за раменете полицай. Снимката набра популярност и беше разпространена в целия свят. И в крайна сметка намери място във филма „Пазителят" с Мерил Стрийп.

Около 20 часа група граждани са хвърляли предмети по Народното събрание и по излизащи от сградата народни представители. Полицейски служители задържаха 43-годишен мъж, ударил полицай при изпълнение на служебните му задължения и замерял сградата на парламента с хранителни продукти. Той е отведен в Пето РУ-СДВР. Задържан е за 24 часа по чл. 325 от НК. Предстои случаят да бъде докладван на прокуратурата, информира пресцентърът на МВР.

По време на несъгласуваните протестни действия са установени и други лица, хвърлили предмети по сградата на парламента. Предстои да бъде установена самоличността им и спрямо тях да бъдат предприети предвидените по закон мерки, се допълва в прессъобщението.

Гражданин разпространи във "Фейсбук" видео, от което се виждат сблъсъци между цивилни и полицаи в района на парламента. Друг допълни: "Арестуваха баща ми на протеста Чакам в пред пето рпу". Запитани от "Дневник" за потвърждение или опровержение, от МВР отговориха, че двама души са отведени за справка в РПУ, защото са буйствали, но не са задържани.

Протестът пред парламента  започна след 18 ч. вчера и първоначално в него участваха стотина души. Постепенно броят им се утрои като те започнаха да замерят сградата с хранителни продукти. Нарасна и броят на полицаите, които оградиха сградата и не допускаха хората да се приближават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5814 |24.04.2016 Проф. Слатински: Олигархична България нехае за протеста на нормалните българи . 0| 5707 |21.04.2016 Задържаните от Фонда са на свобода . 0| 4667 |20.04.2016 Полицейска блокада "пресира" протеста на феновете на ЦСКА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads