Реклама / Ads
13| 21765 |27.04.2016 ЪNDERGROUND

Сумиста притиска свидетели и разследващи, заведе им десетки дела

.
Петър Стоянов-Сумиста
Десетки дела е завел шефът на бандата за убийства Петър Стоянов-Сумиста срещу свидетели и разследващи. Това стана ясно по време на съдебното заседание вчера във Варненския апелативен съд.
 
Мишени на Сумиста са прокурорите по делото, както и оперативните работници, разкрили злодеянията му. На прицел са подложени и хората, дръзнали с риск за живота си  да разкажат истината в съдебната зала.  Въпреки невиждания натиск, до този момент нито един от тях не е е отказал от показанията си. Освен пред родните съдебни инстанции, осъденият на 19 години затвор Петър Стоянов се е жалвал и пред Европейския съд по правата на човека. Някои дела инициирани от Сумиста вече са прекратени заради недопустимост. Въпреки това затворникът продължава да притиска хората, които са свидетелствали и са доказали, че е извършвал тежки престъпления. Според юристи целта е да се всява паника в съдиите, които тепърва трябва да вземат решение относно доживотните присъди.

Още със старта на заседанието „Килърите” не изневериха на нрава си и спретнаха поредния цирк. Сумиста първо поиска съдът да си направи отвод. Подобна схема той разигра и на предното заседание, но номерът му не мина. Тогава подсъдимият настоя и за отвод и на прокурорите, които по думите на Петър Стоянов са гювендии. През цялото време обвиняемите демонстрираха недопустима арогантност към държавното обвинение.

След като се даде ход на делото, Васил Костов се хвана за носа и изрева, че му тече кръв. Веднага се ожали, че това може да е заради високо кръвно. Заседанието беше спряно, изчака се и медицински екип, който да каже какво е здравословното му състояние. След медицински преглед, се разбра че всичко е наред и няма причина делото да бъде отложено. Еднотипна сценка Сумиста разиграваше при старта на делото в Шуменския окръжен съд. Тогава той изкуствено с медикаменти  си вдигаше кръвното, с надеждата, че така ще разиграва магистратите.

По време на процеса се разбра още, че Петър Стоянов-Сумиста е поискал от ВКС влезлите в сила присъди да бъдат наново преразгледани. Това е станало в началото на април. В съвсем кратък срок висшите магистрати са се произнесли, че Сумиста няма право на тази екстра.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10365 |18.04.2016 Скандално! Тайни свидетели готови да уличат Йоско Костинбродския, никой не ще да ги разпита . 5| 10128 |16.03.2016 Само във Фрог: Сумиста от „Килърите” пробва да съди зам.-главния прокурор . 8| 10772 |26.01.2016 СКАНДАЛ! Къртица от полицията снася на Петър Сумиста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads