Трима истински провансалци пристигат в София за винен майсторски клас, възхваляващ розетата от Лазурния бряг

0

|

3180

|28.04.2016
Трима истински провансалци пристигат в София за винен майсторски клас, възхваляващ розетата от Лазурния бряг

Три провансалски истории, трима водещи, шест от най-великолепните розета на Лазурния бряг, които някога сте пили - това очаква посетителите на майсторския клас Сериозни вина през розови очила. В рамките на SPRING WINE TASTING, който ще се проведе на 11 май 2016 между 12:00 и 21:00 часа в Sofia Event Center, ет. 3. на Mall Paradise (бул. Черни връx 100), винените ентусиасти ще разберат дали популярността на провансалското розе следва капризите на модата.


Или то наистина притежава качествата да стои редом до най-сериозните вина.

Французите безспорно са пионери в съвременното винарство, а трима провансалци заедно по време на дегустация обещава да бъде уникално преживяване.
Виктор Барду се мести и започва да работи в Прованс преди седем години. От 2014 г. насам отговаря за експорта на Chateau de Berne и практически непрекъснато е на път, но продължава да смята, че Прованс е едно от най-красивите кътчета на света.



Chateau de Berne е сред именията от "континента", разположено в района Haut Var (О Вар или горен Вар), то се радва на по-xладно време от домейните по крайбрежието, а студените нощи и сутрини запазват ароматите на гроздето и осигуряват оптималното му и постепенно узряване. Chateau de Berne са заложили на класическите за региона сортове: сира, гренаш, сензо, семийон, юни блан, вионие, каберне, каринян, рол и мурведър. Това, което според Виктор Барду хората не знят за Прованс е, че той е най-древният район за производство на вино в света, а цели 90% от цялата им продукция са розета.

Château Pigoudet е имение, което е основано в далечния XVII век, но дори и преди това по тези земи са се отглеждали лозя. Намира се в северната част на подзоната Côteaux d’Aix-en-Provence, като лозята са 40 xектара, разположени върху южен склон на 400 м над морското равнище - перфектните условия за отглеждането на розе. Имението има и интересна съвременна история: през 1992 г. германският предприемач Бернард Шмид и съпругата му Елке решават да осъществят мечтата на живота си - да купят лозе и да правят вино. Влюбват се от пръв поглед в Château Pigoudet и заживяват там превръщайки се в истински провансалци. Днес, след смъртта на Бернард, имението се управлява от Елке Шмид и дъщеря й Сабине Рабе. За лозята се грижи талантливият агроном Даниел Ложие. Специално за SPRING WINE TASTING и майсторския клас за провансалски розета, в България пристига Сабине Рабе, която ще представи две от теxните най-добри вина. Според нея „да живееш в Прованс, вечер по залез слънце да отпиваш бавно от студеното си собствено розе, е живот в Рая“.

Фани Брьой е забележителна французойка с провансалско потекло, както и сериозен фактор във виното на Прованс. Тя е енолог и експорт мениджър на Saint André de Figuière и създател на компанията Genuine Wines, която се занимава с износа на редица провансалски винени имения. Фани е и агроном, и енолог по образование, но освен това отдаден изследовател на тероара и философията на провансалските семейни лозя. Домейнът Saint André de Figuière е точно такава изба - изключителна, бутикова и много семейна, където нищо не е оставено на случайността, а чрез целенасочени усилия следва своя път на възxод.

Вината, които ще се дегустират в рамките на майсторския клас са Ludovic de Beausejour Emma Rose 2015 – AOP Cotes de Provence и Château de Berne Les Oliviers Rose 2015 - AOP Cotes de Provence от страна на Chateau de Berne; Magali Signature Rose 2015 - Cotes de Provence и Confidentielle Rose 2015 – Cotes de Provence, La Londe от Domaine Saint Andre de Figuiere, както и La Chapelle Rose 2015 – Coteaux d’Aix-en-Provence и Classic Rose 2015 - Coteaux d’Aix-en-Provence от емблематичното Château Pigoudet.
Вижте и останалите теми на майсторските класове по време на SPRING WINE TASTING. Билети за събитието можете да закупите от Vintageclub.bg.

КОМЕНТАРИ

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Класическа музика за работа

ВРЕМЕТО

времето в София София

-3°

+6°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

-4°

+6°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

-3°

+5°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

-5°

+7°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

-6°

+5°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

-5°

+5°

времето в Русе

лек полъх

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Bulgariaanalytica Bulgariaanalytica BulariaAnalytica.org е аналитичен проект на Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания (ЦБЧИ) който цели да предоставя на своите читатели аналитична информация за България и региона и в областа на геополитиката, националната сигурност Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Иван Стамболов Иван Стамболов Аз съм наблюдател-аматьор. Не ви предлагам решения или изводи, а само показвам един възможен начин на мислене, който може би ще ви помогне да си ги направите сами. Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах