Реклама / Ads
6| 4352 |01.05.2016 ПОЛИТИКА

Миков пред над 1000 трудещи се: Правото на труд е свещено. Трябва да се борим за него

.
Битката се води заради хората, които днес чувстват несправедливостта и угнетяването на труда им. Те трябва да я спечелят.
 
„Първи май е празникът на труда и на съзиданието, на който в цял свят, в Европа и в България – тези, които създават благата, са на улицата, защото последните тридесет години правата на трудещите се смачкват, защото неолибералната доктрина направи така, че завоюваното в Европа от социалната държава да отстъпи”. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков по време на традиционното шествие по случай Първи май – Международния ден на труда и на международната работническа солидарност.

 

Тази година той бе под надслов „За България – суверенна, солидарна, справедлива” и в столицата събра над 1200 трудещи се. „Затова днес, тук в София и на много други места в България, сме заедно - социалисти, социалдемократи, комунисти, всички хора, които смятат че правото на труд е свещено”, каза още лидерът на левицата.   

 

Миков припомни, че настоящото правителство в страната ни е въвело еднодневен трудов договор – абсурд, който е поредният пробив в трудовото законодателство, както и че са били отнети онези 10% облекчение на работещите бедни. „Днес българският работник получава 4,5 пъти по-ниска заплата от средноевропейската, въпреки че произвежда само 2,5 по-малко БВП, изчислен по покупателна способност. Това си заслужава битката за повече права на онези 98%, които в крайна сметка създават благата в България и в света. Битката няма да е лесна, но ние – социалистите, трябва да бъдем центъра й, защото българските граждани, европейските и световните работници я заслужават”, категоричен бе председателят на БСП.

 

Миков подчерта, че независимо дали срещу левите ще се изправят едри корпорации, ТТИП или други играчи от задкулисието и ще използват различни подходи, за да спрат тази битка – тя е свята, защото трудът е в основата на всичко. Той подчерта, че битката трябва да се води и заради хората, които са загивали в протестните митинги и манифестации, за да има 8-часов работен ден, справедливо заплащане и нормално отношение към тези, които произвеждат благата на света.

 

„Битката се води заради хората, които днес чувстват несправедливостта и угнетяването на труда им. Те трябва да я спечелят”, заключи председателят на БСП Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5983 |28.04.2016 Миков: С Нинова не се гледаме на кръв, в нормални отношения сме . 0| 5563 |24.04.2016 Миков: БСП има ясна позиция по сключването на ТТИП . 0| 4874 |18.04.2016 Михаил Миков с 200 номинации от конференции в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads