Реклама / Ads
0| 4631 |02.05.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ инвестира над 1,6 милиона лева в област Ловеч през 2015 г.

.
Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, и Ирина Митева, областен управител на Ловеч
Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни представители от Област Ловеч. Домакин на събитието бе областният управител Ирина Митева. Карел Крал, Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, запозна представителите на общините от областта с плановете и приоритетите на компанията. Освен развитието и подобряването на състоянието на енергийната инфраструктура, по време на разговорите бяха дискутирани и възможностите за предварително съгласуване на инвестиционните планове с цел оптималното им реализиране в рамките на възможностите на компанията.
 

„ЧЕЗ инвестира максималното в рамките на ограничените ресурси, с които разполага, за  подобряване на услугите и качеството на електрозахранването. През 2015 г. на територията на Ловешка област инвестирахме над 1,6 милиона лева. От тях 700 000 бяха вложени в реконструкция и обновяване на съоръженията по електроразпределителната мрежа. За присъединяване на нови клиенти бяха изразходвани над 300 000 лева, а за изкупуване на съоръжения, построени от трети страни – близо 600 000 лева“, заяви Петър Холаковски, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

 

Ръководството на ЧЕЗ проведе поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация с местните власти на територията, която обслужва. През последните два месеца представителите на ЧЕЗ се срещнаха и проведоха дискусии с кметове на общини от областите Перник, Благоевград, Кюстендил, Плевен, Враца, Монтана, Видин, София и София област.

 

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лева в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1.6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика.

 

Само в електроразпределителната мрежа са инвестирани близо 845 млн. лева. С тези средства е подменена над една трета от електроразпределителната мрежа в Западна България, присъединени са над 70 000 потребители, а загубите по мрежата са намалени наполовина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4502 |14.04.2016 ЧЕЗ инвестира над 2 млн. лв. в област Враца през 2015 г. . 2| 5230 |22.02.2016 ЕИБ: Над 200 милиона евро ще бъдат инвестирани в България по новата програма за банкови кредити . 1| 5418 |26.11.2015 500 милиона евро възможна загуба от "сделката" с "Виваком"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads