Реклама / Ads
5| 3845 |05.05.2016 НОВИНИ

Дикме: Не сме в XIV век, за да коментираме неоосманизма

.
Мехмед Дикме
Българските политици трябва да спрат да експлоатират темата за Турция – не живеем в XIV-XV век, за да коментираме проблема с неосманизма, каза по БТВ бившият член на ръководството на ДПС Мехмед Дикме.
 

„България и Турция са партньори и съюзници в НАТО. България е член на ЕС и никой не може да създаде проблем на България”, смята той. По думите му Брюксел е взел правилното решение с премахването на визите за турски граждани, защото вече 8 млн. турци са добре интегрирани по целия континент – при това, от десетилетия.

 

„Мисля, че решението на Европейската комисия е мъдро, но Турция трябва да изпълни своите ангажименти да спре бежанската вълна”, коментира Мехмед Дикме. Според него „не турците са проблемът на Европа, а незаконните имигранти от арабските страни”.

 

По повод промените в изборното законодателство, които Лютви Местан оцени като специално насочени срещу гласовете на изселници в Турция, Мехмед Дикме изрази мнение, че текстовете ще паднат в Конституционния съд. „В Конституцията ясно е записано, че всеки български гражданин може да избира и да бъде избиран, никъде не пише, че е задължително”, посочи той.

 

По повод събитията в ДПС, Мехмед Дикме каза, че през почивните дни е бил в кърджалийския регион и е говорил с активисти на движението. „Всеки от тях определено е скептик по отношение на новия лидер на ДПС. Той не е изграден като лидер, за всички е ясно, че той е най-удобната пионка, най-удобната маша в лицето на почетния лидер.

 

Часове след поредните сблъсъци между граждани и полиция край ромската махала на Раднево, Дикме подчерта: „Когато търсим някакви междуетнически проблеми в страната, не трябва да ги търсим между християни и мюсюлмани, между турци и българи. Основният проблем, който трябва да се решава, е с ромското население – държавата е изцяло абдикирала”.

 

Според него недоимъкът сред по-голямата част от ромското население е изкуствено предизвикан от политиците, за да могат да притискат жителите на гетата около избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10710 |24.04.2016 Дикме: ДАНС да се заеме с фирмите и кредитите на Пеевски . 0| 4861 |21.04.2016 Дикме: ДАНС да види дали Пеевски не прехвърля фирмите си на Пеевски . 0| 4492 |24.03.2016 Американците за София: Не коментираме ТЕКУЩИ разследвания . 8| 5543 |26.02.2016 МВнР бесни: Не си позволяваме да коментираме руския парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads