Реклама / Ads
16| 4579 |05.05.2016 НОВИНИ

Борисов: Радан Кънев е виновен за Изборния кодекс

.
Бойко Борисов
Лидерът на ДСБ Радан Кънев е виновен и за скандалните поправки в Изборния кодекс, лансирани от “Патриотичния фронт”, смята Бойко Борисов. Това става ясно от разказ на един от гражданите, които по-рано днес се срещнаха с премиера заради промените в изборния закон.
 
“Беше изтъкната вината на Радан Кънев, който е оставил ГЕРБ сам с т.нар. "Патриоти" и сега управляващата партия трябва да се съобразява със законодателните приоритети на националистите. Не стана дума защо нещата не стояха по същия начин когато гореспоменатият Радан Кънев настояваше за съдебна реформа и тя беше отхвърлена с огромно мнозинство от почти всички партии”, пише Никола Пенев в своя профил в социалната мрежа Facebook.

“Премиерът показа разбиране на проблема и заяви подкрепа за изборните права на всички български граждани. Предложи ни и подробен анализ на вътрешно политическата обстановка, изтъкна важността на стабилността, с посланието, че вината за кошмарния изборен кодекс не е на ГЕРБ. За мен беше интересно да науча за политическата динамика в мнозинството и затова, че тя по трагичен начин понякога може да победи здравия разум”, разказва още той.

“По мое мнение срещата беше полезна и аз се радвам на заявената от премиера подкрепа за гражданските права на българите в чужбина. Радвам се и че видях една група граждани, живущи по целия свят, които искрено желаят да участват в обществения живот. В думите и идеите им видях автентичен патриотизъм. Следват срещи с Валери Симеонов и отново премиера, на които аз няма да имам възможност да участвам, но които ще следя внимателно както и стотици хиляди български граждани в чужбина. Надявам се, че президентът да упражни вето, Симеонов да спре атаките срещу българите в чужбина и да възприеме по-разумна позиция и мнозинството да гласува нови текстове, които да улеснят участието на всички- в и извън България”, завършва разказа си Никола Пенев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 9800 |05.05.2016 Кънев: Дуетът Борисов-Цацаров седи на диванче и решава кого да удари . 8| 4613 |04.05.2016 Радан Кънев: Ерата на Борисов е към края си . 15| 4750 |02.05.2016 Борисов: Във времена на изпитания сме доказвали непреклонността си . 9| 5742 |29.04.2016 Борисов: Кметовете на София и Бургас няма да се кандидатират за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads