Реклама / Ads
5| 4182 |06.05.2016 НОВИНИ

Миков: Българските пилоти трябва да се чувстват горди

.
Михаил Миков
„Много мога да кажа, но предпочитам да предам думите на един от онези хора, които празнуват днес като българи и като професионалисти. Тази сутрин чух бивш военен летец-изтребител, достоен българин, който вече изкарва хляба си като граждански пилот в частния сектор, далеч от Родината, да казва: „Откраднаха нашето небе”. Това написа във Facebook председателят на БСП Михаил Миков.
 
По повод Деня на храбростта и празника на Българската армия и Св. Георги Победоносец Миков добавя още, че  повече от десетилетие, откакто България е член на Северноатлантическия алианс, българската държава като че ли не е решила дали ще има собствена бойна авиация. „Дали ще разчита на свои сили, за да гарантира суверенитета си... че и днес българските управленци говорят за два самолета, за пет двигателя... Не намирам нито думи, нито нужда да добавя нещо“, коментира още Миков.

Председателят на БСП подчерта, че за социалистите самолетите да бъдат повече от два е важно. „Важно е и да са с бяло, зелено и червено на опашките. Но най-важно за нас е българските пилоти да се чувстват горди служители на свободна и независима България – една от първите държави в света с военна авиация“, категоричен е той. Миков е на мнение, че техният живот трябва да бъде достоен, тяхното заплащане – справедливо, семейства им – обезпечени, а деца – здрави и образовани. „Ние от левицата искаме и това да го има в гръмките програми, освен превъоръжаването, киберсигурността и хибридните войни. Защото българските воини са застрашени, наравно с мнозинството от българските граждани, от големите заплахи за България – демографска катастрофа, обидно ниски доходи, социална нищета и стопанска безперспективност“, посочи той.

Миков подчерта, че не трябва да се губи надежда, че с всяка следваща година българската армия, българските военнослужещи, ще отбелязват своя голям празник все по-тържествено и със самочувствие, равно на това на техните колеги от съюзнически и приятелски страни!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4481 |05.05.2016 Миков: Кабинетът е в силна турбуленция . 1| 4476 |05.05.2016 Стачка в неделя в Гърция променя плановете на българските туристи . 5| 5101 |01.05.2016 Миков: Първи май е велик за човечеството ден . 1| 5531 |28.04.2016 Европол: Българските фалшиви евро – като истинските

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads