Реклама / Ads
14| 4598 |06.05.2016 НОВИНИ

Българин от САЩ: Симеонов се прави на Тръмп в България

.
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов играе един Тръмп в България, каза българин, който живее и работи в САЩ, по повод промените в Изборния кодек.Абсолютно възмутителен беше начинът, по който започна да се прави някакво разделение между българи в чужбина и българи в България, като че ли в модерния свят може да има такова. Това каза Христофор Караджов, който живее и работи в САЩ,
 
Думите му са по повод по повод промените в Изборния кодекс и възникналото напрежение между лидера на НФСБ Валери Симеонов и българите зад граница.

Той е категоричен, че държавата трябва да улеснява гласуването на всички свои граждани, които по Конституция са граждани на България, а не да ги затруднява.

Караджов изтъкна, че аргументът за цената на изборите не бива да бъде водещ при определянето на бъдещото управление на държавата, а затрудняването на гласуването зад граница не може да увеличи броя на гласовете от САЩ.

"Господин Симеонов играе един Тръмп в България в момента! Защо не построи една стена на западната граница и да ни пуска само поединично, евентуално, да си видим родителите", коментира още Караджов пред БНР.

Той сподели, че не е бил толкова песимистичен за ситуацията в България от времето на управлението на Жан Виденов.

"Но знаем, че след това се намери някакъв изход, някакво развитие. Да се надяваме, че и този път ще има изход и развитие, но той определено не минава през изключване на колкото се може повече българи в този процес, а напротив", каза още Караджов.

Вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви на среща с българи в чужбина, че няма промяна в позицията на партията за евентуална промяна в Изборния кодекс.

Преди това премиерът се срещна с българи, живеещи в чужбина, заради спорните изборни промени и обяви исканията им за справедливи. ГЕРБ ще преразгледа промените в Изборния кодекс, ако Патриотичният фронт не заплашва правителството, написа премиерът в страницата си във Фейсбук.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4787 |05.05.2016 Симеонов: Президентът си подготвя активно мероприятие . 8| 5145 |04.05.2016 Българите в чужбина бесни на В. Симеонов . 2| 4988 |04.05.2016 Манолова в акция: прави среща Борисов-българи от чужбина заради изборното законодателство . 8| 4269 |04.05.2016 Местан за писмото на Симеонов: Не мракобесие, а откровен цинизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads