Реклама / Ads
11| 11963 |07.05.2016 НОВИНИ

Проф. Аврамов: Ликвидира се център за лечение на онкоболни

.
Преди няколко дни бях информиран, че регистрацията на Медицински център за интегративна медицина, на който съм управител, е заличена от регистъра на СРЗИ на основание - ”междинен протокол от проверка на ИА ”Медицински одит”, пише в отворено писмо до здравните институции, до министъра на здравеопазването, до главния прокурор и до омбудсмана проф. Л. Аврамов.
 
Не съм запознат със съдържанието на този документ, но според медийните изказванията на г-н Димитър Евлогиев – главен секретар на ИА "МО" и други длъжностни лица от здравната администрация, единственото основание за закриването на лечебното заведение са Вашите становища, че – „Всичко, което се предлага в този център е грубо погазване на правила и закони, неспазване на медицински стандарт „Медицинска онкология", работа с противотуморни лекарства от неспециалисти, подсъдни действия с оглед застрашаване на живота на български граждани". Че „...хора, неспециалисти, без нужното образование, без нужния ценз, без нужната техника и оборудване, давайки едни надежди на тея горките хора, срещу едни солидни суми, прилагат едни милостиви практики...". Че „прилаганите методики не съществуват в нито една европейска страна или САЩ".

 

По неизвестни причини (все още), от няколко години здравната администрация прави опити да ликвидира това лечебно заведение, въпреки, че клиничните резултати от лечението на онкоболни, в напреднал стадий на заболяването, са доказано много по-добри от всички други онкологични клиники в страната, включително и от Вашите. Многократно са правени опити да бъде дискредитиран МЦ за интегративна медина, включително пред съда, чрез привличане на онколози и други лекари към фалшивите тези на чиновниците, но никой от тях не си позволи да опетни името си. Напротив, вещите медицински лица, назначени от Съда подкрепят позицията ни.

 

Тъй като, с Ваше съдействие, ще трябва да прекратим лечебните процедури на около 40 пациента, а експерти на СРЗИ писмено удостовериха, че тяхното бъдеще не представлява интерес за администрацията, смятам, че Ваш лекарски дълг е да поемете тяхното лечение.


Изпращам Ви списък на болните с техните диагнози и Ви информирам, че почти всички са в крайно напреднал стадий на болестта си, с неуспех от предшестващо конвенционално лечение и решения от онкокомитет за палиативни грижи, но ще Ви ги предадем в ремисия на заболяванията, в която се намират, в резултат на персонални програми за интегративно лечение.

 

В случай, че отказвате да спазите човешкия си дълг и Кодекса на професионалната лекарска етика, моля да ме предупредите, в срок от не повече от три дни, за да се опитаме да предприемем други действия в защита на живота на пациентите.

 

 

Приложения:

  1. Списък на болните
  2. Списък на клиники в Германия и Швейцария, в които се практикува същата лечебна методология, както в МЦ за интегративна медина
  3. Списък на научни публикации за клиничните резултати в МЦ за интегративна медина

 

София                                                                       проф. Лъчезар Аврамов, д.ф.н.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5690 |01.05.2016 Проф. Донка Байкова: Не повече от 2-3 яйца на ден . 7| 7517 |28.04.2016 Проф. Мирчев: ДПС бесни, защото им отрязаха 88 хил. гласа . 0| 5827 |24.04.2016 Проф. Слатински: Олигархична България нехае за протеста на нормалните българи . 0| 5182 |24.04.2016 Проф. Гайдарски се съмнява в кражбата от фонда за деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads