Реклама / Ads
21| 5066 |08.05.2016 НОВИНИ

Премиерът: Избирам правата на хората пред стабилността

.
Бойко Борисов
Старите изборни правила бяха много, много по-добри. Много по даващи възможност на всеки българин в чужбина да гласува. Това коментира в Ябланово премиерът Бойко Борисов по повод промените в Изборния кодекс.
 

Министър-председателят отказа да коментира решението на държавния глава. Плевнелиев върна текстовете с мотива, че се нарушават правата на сънародниците ни зад граница. Вносителите от Патриотичния фронт заплашиха да оттеглят подкрепата си за правителството, ако ветото не падне в пленарна зала и обвиниха президента, че обслужва интересите на Турция.

 

„Ако накрая трябва да избираме между стабилност и демокрацията, правата на хората, ще избера правата на хората, но надявам се във вторник да намерим разумен изход от тази тема”, каза Борисов, цитиран от БТВ.

 

От думите му стана ясно, че той е склонен чрез Министерски съвет да се откриват секции извън страните в ЕС на местата, където има повече от 100 подадени заявления. Със сега приетите текстове това можеше да става само в дипломатически мисии и в градове с над 1 млн. жители. „Не знам дали е юридически издържано, но съм готов да поема и тази отговорност, за да бъде решен изцяло въпросът”, посочи Бойко Борисов.

 

Борисов заяви, че отчита и грижата на Патриотичния фронт и приема, че идеята им е благородна и цели да защити националната сигурност. „Аз съм помолил във вторник да се срещнем с тях и ще поговорим”, каза той.

 

Според премиера, всички партии са се опитали да вкарат колкото може повече от предизборните си програми в кодекса – „някои ултимативно, някои просто конюнктурно” и накрая ГЕРБ е трябвало да защитят чужди интереси.

На въпрос да ли очаква ПФ да застраши правителството, Борисов отговори, че те и сега не влизат в управлението, а само подкрепят отделни политики. През последните месеци обаче отношенията на ГЕРБ с националистическото обединение били „много по-добри”.

 

На събора "Герлово пее и танцува" Бойко Борисов подчерта, че „България не е само на жълтите павета с 15-20 човека, които си мислят, че светът се върти около тях”.

 

„Тези хора тук са със същите права, имат своите болки, искат за учебната година да им се направят 10-15 км пътища, искат читалище, вече имат и водопроводи, които сме направили, ще направим и още”, коментира министър-председателят. Според него "националната сигурност ще бъде застрашена, когато тези хора са недоволни".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7519 |18.04.2016 Премиерът: Дянков ще ми дава оценка? Несериозно! . 0| 4055 |14.04.2016 Ковачев се застъпи за правата на бг общностите в Албания и Турция . 0| 5164 |10.04.2016 Константин за случката в "Плаза": Ще си търся правата . 0| 4579 |28.03.2016 Путин ще обсъди с Елтън Джон правата на гей общностите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads