Реклама / Ads
0| 5310 |09.05.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Стотици наши шофьори блокирани на италиански пристанища

.
Архив
Между 700 и 900 шофьори на тежкотоварни автомобили са блокирани на италианските пристанища Бари, Анкона и Бриндизи. Заради стачката на гръцките профсъюзи международните фериботни връзки все още не са възстановени и превозвачите ще трябва да останат по пристанищата в Италия най-рано до сряда. Това каза Александър Стамболийски от Съюза на българските транспортни работници.
 
Само на Бриндези има около 300  камиона, които чакат фериботите да заработят вече трети ден.

 

Между 600 и 700 шофьори на тежкотоварни автомобили са блокирани на италианските пристанища.

 

"Това са шофьори, и туристи също има, които чакат да бъдат пуснати корабите от гръцка страна. Имам информация, че първите кораби ще тръгнат от Италия в сряда сутринта, евентуално. Което става петдневен престой на пристанището", заяви Стамболийски пред Дарик.

"В момента никой не обръща внимание на тези хора, тъй като не са в България, или не са в Гърция. Те стоят там и чакат. На двете пристанища - Бари и Анкона, става въпрос за около 600-700 човека - само шофьори на товарни автомобили, които стоят и чакат", посочи той.

 

На пристанището Бриндизи има още около 300 камиона, каза една от служителките там. И това е при положение че в събота е имало един кораб, който е извозил всички събрани камиони.

"На пристанището има около 150 камиона. На бензиностанциите в района има още толкова. Те предпочитат по бензиностанциите да спират, защото са по-добре охранявани, страхуват се за товарите си", обясни тя.

"Не може да кажем, че са бедстващи, все пак са в града и имат възможност да ходят на смени до магазина примерно. Но има хора, които са без пари. И де факто цялата им надница заминава за храна тук", посочи още служителката. 
На гръцкото пристанище Игуменица положението също има много български камиони.

"Не пускат камионите на пристанището, те са на пътя. Режат им брезентите, влизат им в камионите. Ако не ги усетят шофьорите, като дойдат тук, ако ги спрат, отнасят жестоки глоби", заяви жената. 

Първите фериботи от Италия към Гърция ще тръгнат най-рано в сряда сутринта.  Не се знае обаче дали всички чакащи камиони ще бъдат превозени тогава, възможно е част от тях да останат за четвъртък.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4723 |13.01.2015 Стотици кг са бракуваните храни по празниците; изтекъл срокът им на годност . 3| 5321 |08.09.2014 Руски туристи блокирани у нас заради фалит . 8| 7240 |22.04.2014 Десетки семейства платиха стотици левове за безводие и мухъл в Чифлика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads