Реклама / Ads
8| 14111 |09.05.2016 ЪNDERGROUND

Нови разкрития! Съпругата на шефа на ДАИ издала тайника с парите му

.
Цветелин Цветанов
Съпругата на арестувания шеф на ДАИ Цветелин Цветанов издала без да иска тайника с парите на мъжа си, разказаха пред Фрог нюз запознати с разследването за корупция в автомобилната администрация.
 

Цветанов и още 18 души бяха арестувани при мащабна акция на МВР, ДАНС и Спецпрокуратурата на 31 март т.г. От държавното обвинение съобщиха, че в апартамента на шефа на ДАИ са открити 175 000 лв, а в специален тайник в дома на тъста на Цветанов в Долни Дъбник още 400 000 лв.

Разследващите първоначално не открили тайника и си тръгнали след щателен обиск от дома на тъста на Цветанов с празни ръце. В това време, обаче близките на Цветанов също като него били закачени на СРС. Час по-късно обаче съпругата на Цветанов, без да подозира, че телефонът й се подслушва денонощно, се обадила на баща си и го попитала в прав текст: Татко намериха ли парите в тайника между шкафовете? Това накарало екипите на полицията да се върнат светкавично в Долни Дъбник, където във въпросния тайник била намерена маститата сума. Така без да иска жената на Цветанов допълнително го закопала. Според спецпрокуратурата задържаният шеф на ДАИ не е дал до момента никакво разумно обяснение за произхода на парите. При операцията по задържането на престъпната група „ДАИ” бяха открити над 800 000 лв., за които се предполага, че са от подкупи, събирани от изнудвани шефове на транспортни фирми.

Малцина знаят, че корупцията в автомобилната администрация започва да се „разплита” след показанията на  началника на ДАИ-София Кънчо Димитров. Срещу него в Националната полиция постъпва анонимен сигнал, че има фалшива диплома за висше образование. Преди това въпросният началник, според негови колеги, бил многократно викан от Цветелин Цветанов, за да се включи в схемата. Той обаче отказал и изведнъж срещу него бил изпратен анонимен сигнал в Националната полиция, че има фалшива диплома. Там разнищили случая и се оказало, че сигналът е фалшив. За сметка на това набеденият началник разказал цялата схема със събирането на рекета в ДАИ. Според осведомени началници управленец на много високо ниво натискал разследващите Цветелин Цветанов да не бъде закачан, но събраните доказателства го поставили при свършен факт.

Стефан Ташев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4476 |09.05.2016 Златните накити в дома на Павел Александров били на съпругата му . 0| 5523 |12.04.2016 Откриха трупа на таксиджията, убил съпругата си . 0| 5967 |27.03.2016 Изнесоха съпругата на барикадирания Петър Коджеков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads