Реклама / Ads
2| 5371 |09.05.2016 ПОЛИТИКА

Абуаси пред Фрог: Ердоган е търговец, ще взима докато му дават

.
д-р Мохд Абуаси
Не вярвам, че бившият премиер на Турция Ахмед Давутоглу ще се върне на бял кон след всички събития, които се случиха през последните седмици. Той не искаше да е фигурант и марионетка в ръцете на президента Реджеп Ердоган. Това каза пред Фрог нюз експертът по радикален ислям Мохд Абуаси.
 
Давутоглу е инженерът на външната политика на Турция през последните няколко години. Тя се счита са успешна. Говорим за периода, преди Ердоган да сложи ръка върху всички нива на управлението в Турция. Между двамата има съществени различия и Давутоглу не можа да се съгласи с тях. Те се разминават съществено по темата за кюрдите, както и по въпросите, свързани с вътрешните проблеми на страната. Давутоглу е технократ и в управляващата „Партия на справедливостта и развитието” не се ползва с особена подкрепа, няма голяма тежест сред съпартийците си.

Очаква се Ердоган да назначи свой човек за премиер. Така на практика ще получи цялата власт в Турция. Ще се опита, разбира се да я заграби официално чрез промяна на Конституцията. Ако ли не, той ще гарантира, че поне в този мандат на правителството ще контролира всичко, допълни той.

На въпрос дали няма да се развали споразумението между Турция и ЕС, свързано с бежанците, Абуаси уточни: Човекът е търговец. Винаги ще иска повече и повече. Това ще продължи докато му дават пари. Нормално е да се държи по този начин. Щом някой се поддава на изнудването му, ще продължи да го прави. Ердоган иска ДОСТ да се превърне в ключова партия в държавата ни. Имам информация, че по различни канали опитва да натиска българското правителство да приеме ДОСТ за партньор. За съжаление някои от управляващите партии нямат интерес да ограничат турското влияние. Те не само, че не искат, но и не могат да го направят, заключи експертът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4732 |09.05.2016 Фрогоко: Човек на Ердоган поръчал журналиста Джан Дюндар . 0| 13225 |09.05.2016 Убийствена Радева за Фрог: Симеонов-шеф на Борисов! Няма по-жалка картина . 13| 6366 |09.05.2016 Парамов пред Фрог: Корнелия Нинова да измете кадрите от Политбюро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads