Реклама / Ads
14| 5625 |09.05.2016 НОВИНИ

Борисов към патриотите: Заради бълха да не унищожим юргана

.
Бойко Борисов
Позицията на ГЕРБ е да се чуе мнението на всеки българин в чужбина. Това заяви в студиото на предаването ”Свободна зона” премиерът Бойко Борисов. По отношение на споровете около Изборния кодекс, премиерът отново обяви, че зачита и мнението на представителите на Патриотичния фронт, тъй като в много от турските секции има сериозни нарушения. Утре премиерът ще се срещне отново с представителите на патриотите, за да намерят обща позиция след ветото на президента.
 
С наближаването на изборите всяка партия иска да се открои със своя идентичност - така премиерът Бойко Борисов обясни разногласията по повод промените в Изборния кодекс. Все пак позицията на ГЕРБ остава твърда – равенство при гласуването на всички българи.

Много пъти се направиха компромиси, но има компромиси, които след това ще донесат много, много тежки наслагвания в обществото и аз затова истински се надявам нашите партньори, гледайки разбира се тяхната кауза и интерес, заради бълха или нещо да не унищожим целия юрган, каза той.

Все пак Борисов намекна, че това би била нелека кауза за ГЕРБ, поради наличието в момента на много малки партии в парламента. Премиерът коментира и темата за бежанската криза в Европа и напомни своята теза, че би трябвало ЕС да затвори своите външни граници. По думите му, до момента турската страна изпълнява стриктно поетите задължения спрямо потока от бежанци.

Турците се държат като държава изключително лоялно. И в момента ние имаме по 8, по 4, по 10 души, сутрин това ми докладват дежурните, миграционен натиск. За разлика от Гърция, където действително е проблем, че споразумението не се изпълнява, каза Борисов.

Борисов засегна и темата за икономическите санкции, наложени от ЕС на Русия и посочи, че България е успяла да възстанови отношенията си с руската държава, като заедно с това е балансирала и със задълженията, които има към евроатлантическите си партньори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4235 |09.05.2016 Вицепремиерът на Швеция Оса Ромсон си тръгва заради скандали . 0| 13224 |09.05.2016 Убийствена Радева за Фрог: Симеонов-шеф на Борисов! Няма по-жалка картина . 26| 4630 |09.05.2016 Борисов честити Деня на Европа, не споменава Деня на победата . 3| 4270 |08.05.2016 Кунева: РБ се събира във вторник заради ветото на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads