Реклама / Ads
9| 4376 |10.05.2016 НОВИНИ

Манолова: Българите зад граница са работодатели на В. Симеонов

.
Мая Манолова
Надявам се, че политиците ще проявят разум, защото има сериозно напрежение, свързано с ограничаването и отнемането на права. Още по-тежка е ситуацията, защото тези права на българите в чужбина вече им бяха дадени с последния Изборен кодекс. Те искат режима, който беше за последните избори, заяви по НТВ Мая Манолова.
 
Всички парламентарни групи се съгласиха с основанията на българите в чужбина. Процесът се отпуши и най-важната крачка беше направена след срещата с Бойко Борисов. Именно той създаде среда, в която те да бъдат чути”, на мнение е омбудсманът.

 

Тя уточни, че за да се открие една секция, трябва подадените заявления да са кратни на 500. 

 

Колко хиляди заявления трябва да има, за да има 15 секции, колкото имаше в Лондон. Сега там ще има секция само в консулството, уточни Мая Манолова.

 

Българите зад граница са патриоти и те го показаха със своето действие. Дадоха пример на българите в България как трябва да си защитават конституционните права. Аз съм респектирана от тяхното поведение, коментира още тя. 

 

Не мисля, че начинът, по който Валери Симеонов се отнася към своите работодатели, е препоръчителен за когото и да е. Българите в чужбина, както и всички българи, са работодатели на всички народни представители, заяви Манолова. 

 

Наличието или не на изборен район в чужбина не променя крайния резултат за партиите. В момента гласовете от Турция се персонифицират в мандати за същите тези партии, за които са подадени в България. Ако имаше мир в чужбина, това е най-сигурното решение, че проблемът с Бат Сали, който съществуваше, няма да се случи. Методиката за разпределяне на мандатите при парламентарни избори не е пипната. Тоест това означава, че Бат Сали ще цъфне в някой друг изборен район, коментира Мая Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4426 |08.05.2016 Трафикът на коли от границата с Гърция се засилва . 2| 6169 |08.05.2016 Дрога в хляб мина през нашата граница, откриха я на ГКПП „Капъ куле“ . 3| 4078 |07.05.2016 Манолова: Не приемам ценоразпис на конституционните права . 32| 9266 |05.05.2016 Сурай беснеел: Убийте българите, да знаят кой командва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads