Реклама / Ads
5| 9840 |10.05.2016 ЪNDERGROUND

Б. Бонев повтори в съда: Спрях лиценза на Левски Спартак, Муравей Радев го даде

.
Богомил Бонев
Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев би призован в Специализирания наказателен съд като свидетел по делото „Октопод”. Пред Темида той заяви, че по негово време той не е позволил израелският гражданин Меир Овадия да закупи акции от групировката „Аполо и Болкан”, с чието име се свързва обвиняемият Алексей Петров.
 

Двама израелски граждани искаха да участват в застрахователния бизнес у нас. Аз не бях съгласен, тъй като не направиха необходимите транзакции, за да получат акции. Изпращали сме писма до израелските служби за двамата, за да научим произхода на техните пари, но не получихме никаква информация. Това, което ми направи впечатление, е, че израелският посланик ходатайстваше за тях, това заяви в съда Богомил Бонев, предаде репортер на Фрог нюз.

 

Той потвърди казаното си при предишни разпити по делото, че е имало разработка срещу „Аполо и Болкан”, но не и лично срещу Алексей Петров.

 

Част от своите показания пред съответните органи Бонев не си спомняше, затова съдиите ги прочетоха. От тях стана ясно, че Даниела Кондева от Дирекция „Застрахователен контрол” му е била споделила, че Муравей Радев е направил следното изказване: Богомил Бонев вече го няма и ще има лиценз.

 

На днешното съдебно заседание бе разпитан и свидетелят Николай Русанов, който по думите му, е получавал заплахи от Марчело Джотолов и Янко Попов, също обвиняеми по делото „Октопод”.

 

Пред съда той заяви, че няма спомени за взаимоотношенията си с подсъдимите, тъй като са изминали 10 години от тяхното познанство.

 

От прочита на разпита стана ясно, че заради измами на своя бивш съдружник Христо Найденов в тяхното търговско дружество той е влязъл в полезрението на Джотолов и Попов. По думите му, без да имат основание двамата му поискали 430 т пшеница и 45 000 лв. Русанов отказал да им ги даде и последвали заплахи. „Мисли за жена си и детето си”, предупредил го Марчело Джотолов.

 

На днешното заседание бе разпитан и адвокатът на Джотолов и Попов – Валери Шекерлетов. Той заяви, че „двамата били възпитани в изказа си” и не притеснявали клиентите си. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4901 |10.05.2016 Два крана в София са опасни за хората, спряха ги . 0| 4019 |05.05.2016 Спряха теча в реставрирания Античен комплекс ”Сердика” . 0| 4429 |13.04.2016 Свидетел в съда: 130 нелегитимни имами проповядват радикален ислям у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads