Реклама / Ads
3| 4049 |10.05.2016 НОВИНИ

А. Кутев: Преди властта БСП да изчисти позициите си

.
Въпреки че работих много за избора на Корнелия Нинова, той беше до голяма степен изненада, защото това е първият път в историята на партията, когато лидер се сменя отдолу нагоре. Имало много случаи, когато той си е подавал оставката под натиск на партията, но случай, в който не си е подал оставката, отишъл е на конгрес, играл е за председателското място и го е загубил - това е първият такъв.
 
Това каза пред БНР Антон Кутев, член на Националния съвет на БСП.

По думите му Нинова е успяла да привлече „несъбираеми хора", които винаги са имали противопоставяния помежду си. Това по-скоро беше дело на Миков, а не на Корнелия, коментира той. Новият лидер обаче е разбрала, че трябва да обедини всички, а не да търси реваншизъм.

Според Антон Кутев бившият лидер е предприел необходими и правилни стъпки с по-левия курс и стягането на партийните редици. Нинова пък ясно е заявила, че не смята да влиза в никакви колаборации с ГЕРБ.

Според Кутев обаче БСП в не бива да влиза във властта скоро.

БСП има много дълъг период, в който трябва да изчисти своите позиции достатъчно ясно, да намери своето място като много ясна опозиционна сила. Това, че тя (Корнелия Нинова - бел. ред.) каза, че трябва да съборим правителството на ГЕРБ е абсолютно вярно. Ние трябва да направим всичко възможно. Надявам се да го съборим. Трябва да влезем в следващите избори много по-силни, отколкото сме , но в никакъв случай не бива да влизаме в договорки, в компромиси, защото целият проблем на БСП в момента - от гледна точка електорален смисъл, изборни, кой ни вярва и кой не, са именно компромисите, които сме направили.

Първите 2-3 седмици ще са сериозно изпитание за Нинова и тя трябва да успее „да тушира негативите", смята Кутев. Той препоръча политика на приемственост.

Според него, ако Корнелия Нинова успее да тушира негативите, ако успее да заеме вярната посока на обединение, ако успее да убеди ключовите фигури в партията, че това, което прави има смисъл и то ще доведе до добър край, тя може да остане и по-дълго от Сергей Станишев председател на партията и може да се окаже ключова фигура в българската политика в близките 15-20 години. Но, сега в близките две-три седмици ще разбереме дали тя е в състояние да вземе този завой, допълни Кутев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4163 |08.05.2016 Антон Кутев: Най-вероятно Миков ще остане лидер на БСП . 0| 4243 |07.05.2016 Градушка предизвика катастрофа на Хемус, 2 деца в болница . 0| 4480 |05.05.2016 Катастрофа блокира магистрала ”Хемус” преди първия тунел . 8| 4594 |03.05.2016 Марешки: Предупредиха ме, че може публично да влязат в офисите ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads