Реклама / Ads
10| 20603 |10.05.2016 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Корупция, секс афери и международни гафове раздират Националната полиция

.
Корупционни скандали, сексафери с криминални типове и международни гафове раздират Главна дирекция „Национална полиция”, научи Фрог нюз от вътрешни за системата хора.
 
Инцидентите старателно се прикриват, но по коридорите ежедневно се коментират детайлите им. Една от последните издънки е свързана със служител на много високо ниво в криминална полиция. Той сътворил скандал на международна конференция в началото на април 2016 г. в Унгария. Резилът станала пред представителите на 12 страни-членки на ЕС. Въпросният началник нападнал и заплашил служител на сектор „Международно сътрудничество” в ГДНП. Твърди се, че само намесата на участниците в събитието предотвратила по-голяма разправия. В момента по случая се извършва проверка. Ченгетата, обаче са песимисти за обективния изход от нея, защото твърдят, че разяреният служител е близък до шефа на дирекцията Христо Терзиийски и е негово лично протеже.

Полицаите се оплакват, че началниците ежедневно наричали подчинените си с обидни реплики от рода на „ некадърник” и „олигофрен” и това създавало непоносима среда. Обидите до толкова ги демотивирали, че болшинството започнали да си вършат работата през пръсти. Ченгета разказват, че дама от ръководния екип пък се сдобила със скъпарски мерцедес, след като оказала „нужното съдействие” на известен петролен бос. Освен това била засечена от колеги да осъществява сърдечни контакти с бос от подземния свят. Твърди се, че тя дори му помогнала да излезе чист от поредното разследване, което се водело срещу него. Ченгето в пола до толкова се увлякла от флирта си, че дори поставила условие на бандита да се разведе. Той това и чакал. Бесен от изнудването демонстративно една вечер крими героят я изхвърлил от луксозния си автомобил насред центъра на София.

Полицаи с интересни житейски съдби работят по линия на икономическа престъпност и корупция, признават от националната полиция. За мозък на групата се сочи човек, за когото всички знаят, че сътрудничи на руските служби. Упорито се говори че е близък до ДПС и изцяло е подкрепен от модела „КОЙ”. Преди да се отдаде на полицейската работа, трупа опит като барман и крупие. Бързо заема високи постове по линия на финансовите престъпления. Няколко пъти сам слиза на по-ниско ниво. Прави го умишлено, за да може след това да заеме по-стратегически и доходоносни места в системата. Запознати казват, че е протичал по СРС-та, като е заговорничил с оперативно интересни лица. 
Твърди се, че съдействал да се проследи какво прави по цял ден съпругата на негов колега, заподозряна, че кръшка на мъжа си-също полицай. Казват, че жената на въпросния служител участвала негласно в собствеността на столична дискотека в „Студентски град”. Най-шокиращото е, че има данни как в обекта се предлага фалшив алкохол и наркотици. Дясната ръка на въпросния чиновник-оперативен работник Йордан Исаев е арестуван с подкуп от 27 000 лв. при покровителстване на на голям канал за контрабанда на цигари през февруари 2013 г. След скандала с ареста на полицая, на неговия началник му се разминава, въпреки че има съмнения за негово участие.

Хора, приближени до бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров реално ръководят дирекцията. Един от тях е Мирослав Рашков, който е от Горна Оряховица, откъдето е и самият Лазаров. Той изненадващо идва в столицата да оглави отдел „Икономически полиция”. За него казват, че бил футболист в родния си град. /Не/ Знайно по какви причини Лазаров го викнал, като изместил служител с 20-годишен стаж зад гърба си. Ченгета са възмутени и от факта, че въпреки липсата на кой знае какви успехи, Рашков бил пратен на школа на ФБР в Унгария. Крайно любопитни са твърденията, че в момента поръчките на модела „Кой” минават именно през Икономическа полиция.

Забележете, че в Сектор 02, отговарящ за банките, изпирането на пари и контрабандата е настанен още един човек от Горна Оряховица-Ивайло Пенев.  В момента в Националната полиция се подготвя скандална обществена поръчка за закупуване на шест нови автомобила за борба с контрабандата на цигари. От полицията казват, че това активизирало някои от описаните по-горе началници да направят среща с голям вносител на коли у нас, контролиран от модела КОЙ. В конкурса параметрите на автомобилите са изложена така, че въпросната фирма да спечели, твърдят запознати.

Тодор Александров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 12620 |26.04.2016 Фрог научи: Скандално бившият министър Тагарев се намърдва във военния институт . 0| 9655 |04.04.2016 Докато шефът на СДВР упреква ДАИ в корупция, столични ченгета взимат рушвети . 0| 7244 |04.04.2016 Фрог научи: Красавица ще командва наш взвод в Афганистан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads