Реклама / Ads
48| 12533 |10.05.2016 НОВИНИ

„Запалката” и „големият шлем” с руска поръчка срещу Борисов

.
Петков и Първанов прилагат ”сандвич” на Борисов...
Заявлението на АБВ за напускане на коалиционното управление е чисто и просто план на Кремъл за дестабилизация на България. Така коментира за Фрог нюз заявлението на Георги Първанов за минаване на партията му в опозиция депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.
 
„Запалката” (Румен Петков) и „големият шлем” (Георги Първанов) се втурнаха да изпълнят поръчка на Путин, пошегува се Андреев. Според него Русия не можела да преглътне желанието на България за енергийна независимост. Това означава Москва да се лиши от 5-6 млрд годишно, които сега плащаме за газ. Първанов и Петков обаче са добри търговци и ще извлекат полза от ситуацията, смята още Андреев.

Питам се каква ли ще е руската реакция, коментирал в тесен кръг премиерът Борисов след представянето на кораба Noble Globetrotter II на компанията „Тотал” на 19 април т.г. в Бургас. Ето я тази реакция, категоричен е Андреев. Според него Русия работи по три направления в България: на политическо ниво чрез АБВ и ДПС, икономическо – поддържа зависимостта чрез ЛУКойл и доставки на газ, а третото е чрез православието и културата.

Припомняме, че на 8 март с частния самолет на шефа на ЛУКойл – България Валентин Златев за Москва пътуваха Румен Петков, Симеон Сакскобургготски и патриарх Неофит. В Русия дядо Неофит получи наградата на фонда „Единство на православните народи”. Петков обаче използвал посещението за срещи и политически разговори, макар да не бил приет от високопоставен човек на Кремъл.

Според депутати от БСП пък идеята на Първанов е да използва руски натиск, за да си осигури подкрепата на ГЕРБ за избирането му за президент. Ако това не станело, щял да се задейства „план Б” – преминавайки в опозиция да се сближи с БСП, която разцепи преди четири години и да участва в коалиционен кабинет отново с ГЕРБ, но от по-силна позиция. Тогава той щял да иска премиерското място, а Корнелия Нинова трябвало да го подкрепи, защото била по-млада и по-неопитна. За реализацията на тези схеми Първанов разчитал на партньора си по лов и масонство Георги Гергов, на Валентин Златев и други олигарси.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4207 |10.05.2016 Каракачанов и Зеленогорски: Причината за напускане на АБВ е Нинова . 15| 9977 |10.05.2016 Махнаха Мерджанов от ръководството на левицата, Ж. Бойчев - говорител . 4| 4584 |10.05.2016 Тренд. Величков: Всички от АБВ напуснаха постовете си . 16| 9595 |10.05.2016 Проф. Слатински: Борисов няма завършен мандат в живота си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads