Реклама / Ads
9| 4388 |11.05.2016 НОВИНИ

Цветанов: Имаме достатъчно силно мнозинство, което да може да управлява

.
Цветан Цветанов
От конгреса на БСП смятахме, че може да има подобно решение, заяви по БНТ заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов.
 

Да припомня, че с подобен подход и манталитет на управление той принуди тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов да напусне и да бъде вече два мандата премиер на страната. Не изключвам възможността с тази насмешка той сега да направи сегашния премиер и президент на страната. Това в кръга на шегата, обаче. Да не се приеме като намек.

 

Г-н Калфин е един изключително добър експерт, заяви той и припомни, че при посещението си у нас Жозеф Дол – председател на Европейската народна партия, е дал много добри оценки за него във връзка със съвместната им работа в Брюксел, когато Калфин беше евродепутат.

 

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че партията няма притеснения дали ще получава достатъчно подкрепа в парламента след оттеглянето на АБВ. При много от текстовете не би трябвало да имаме проблеми при гласуването. Уверявам ви, че имаме достатъчно силно мнозинство, което да може да управлява страната, каза той.

Г-н Калфин винаги е ценен повече като експерт, а не толкова като политическо лице, заяви Цветанов и изтъкна неговата дисциплинираност и коректност.

 

Той припомни, че премиерът Бойко Борисов е заговорил за фактори, които биха се опитали да дестабилизират страната, при пристигането в Черно море на кораба, който трябва да започне да прави проучване за добив на газ. Тези „фактори” досега не са си позволявали подобно поведение.

 

За добива на газ в Черно море Цветанов коментира: Това създава възможност българските потребители да ползват газ от собствени ресурси и така действително ще имаме по-голяма устойчивост.

 

Със Закона за енергетиката, който беше приет през 2015, енергетиката вече е на печалба. Което означава, че енергетиката се движи в правилната посока. Бяха предприети действия за диверсификация. В сферата на енергетиката, която беше посочена като проблемна от АБВ, България стриктно изпълнява задълженията си като страна-членка на ЕС. Що се отнася до САЩ – те винаги са били наш ключов партньор, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4819 |09.05.2016 Нинова: В БСП имаме нужда от революция . 5| 14498 |27.04.2016 Сумиста за Цветан Цветанов: Ще ми стане колега . 0| 14028 |19.04.2016 Цветанов: Няма консенсус да децентрализираме прокуратурата . 0| 4287 |11.04.2016 Цветанов: Бежанците ще изберат Албания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads