Реклама / Ads
0| 4670 |11.05.2016 НОВИНИ

Б. Чуков: На този етап Ердоган блъфира за бежанците

.
Боян Чуков
На този етап има блъфиране от страна на Ердоган за бежанците.. Става дума за визи за турци, които желаят три месеца да бъдат на територията на ЕС, а не за постоянно местожителство. Президентът на Турция много разчиташе и на тези 3 млрд. евра, които Европа обеща. Дори се говореше за 10-20 млрд. Така международникът Боян Чуков коментира турската заплаха, че ще залеят Европа с бежанци.
 
Вече се говори, че всяка година Турция ще получава по 3 млрд. На територията на Турция има 2,7 млн. бежанци. Но на глава от населението в Йордания са повече, но Европа не дава пари на Йордания. Освен това анализатори считат, че Турция ще използва тези пари не за бежанците, а ще финансира своята стратегия в Ирак и Сирия. Тя ще иска да овладее находищата на нефт в Кюрдски Ирак. Да пусне газопровода от Катар, който да стигне през Сирия до Турция и тя да стане независима от Русия.

От Сирия секнаха и контрабандни канали, които докарваха пари за Турция . За контрабандата Ердоган бе обвинен от краля на Йордания. Този канал е пресъхнал  сега. С влошаване на отношенията на Русия и Турция икономиката на Турция започна да буксува. Около 60% са по-малко руските туристи в Турция. Спрени са договорите и на строителните руски фирми в Турция. Затова турският президент се опитва да реши проблемите чрез визите, каза още той.

Въпросът с визите обикновеният турчин приема като победа над ЕС. Ердоган има нужда да запази лицето си, посочи той.

Чуков коментира и оставката на Ахмет Давутоглу. Вторият с времето започва да се еманципира. Неговата тежест стана по-голяма във вътрешно-политическия живот. Той успешно преговаря с ЕС. Той има фенове в армията, външно министерство. И така се стига да извода от страна на Ердоган, че ролята на Давутоглу става заплашителна.От своят страна хората около Давутоглу решават, че не могат да се противопоставят и така той се оттегля, анализира оставаката на турския премиер  бившият президентски съветник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5848 |03.05.2016 Поредно убийство на пенсионер с цел обир, този път в Могилино . 4| 4666 |29.04.2016 Чавдар Георгиев: Пълен хаос ни очаква на следващите избори с този Изборен кодекс . 0| 4865 |19.04.2016 Дайнов: Друг Пеевски ще се намери при този модел . 0| 4498 |11.04.2016 Чуков: И да унищожат ИДИЛ, проблемите на Сирия остават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads