Реклама / Ads
8| 5111 |11.05.2016 НОВИНИ

Борисов от Лондон: Не ми играйте с нервите за нови избори

.
Дейвид Камерън и Бойко Борисов
„Ние сме готови за избори във всеки момент, но няма да е честно към народа, но зависим и от партньорите си. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори. Навремето Румен Петков ме направи премиер… Да не прекаляват с играта на нерви, защото може и да не ми издържат в един момент”. Това каза премиерът Борисов след среща с британския му Дейвид Камерън, съобщават от пресцентъра на правителството.
 
Двамата премиери проведоха среща преди Антикорупционната среща на върха в Лондон.

Погледнато реално, АБВ в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв. В прагматичните решения трудно са ни подкрепяли. Проблемът е, че ние научихме от медиите от пресконференцията какво са решили и аз мисля, че отдавна са го решили, защото президентските избори са им важни, коментира още Борисов.

Премиерът заяви, че за него важната подкрепа е на Патриотичния фронт, на Реформаторския блок и на всеки, който разумно смята, че „нови избори са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички олигархични кръгове“.

В коментар пред журналисти по повод публикации в белгийски медии за терорист, спрян на българската граница, премиерът посочи, че службите на двете страни работят изключително добре, а страната ни разчита на подкрепа и от Великобритания, и от други държави, особено с техника.

Борисов коментира и оставката на социалния министър като каза, че Ивайло Калфин е професионалист и добър човек, и че по всички теми са полагали огромни усилия.

Двамата са обсъдили бежанската криза и процесите, които протичат между европейските институции и Турция. Южната ни съседка поиска отпадане на визите за турски граждани до октомври. По-рано съветникът му Бурхан Кузу заяви, че ако Европейският парламент не изпълни своята част от сделката за справяне с мигрантската криза, то Анкара ще отпрати всички бежанци към Европа. Днес пък стана ясно, че евродепутатите са преустновили разглеждането на въпроса за предоставяне на безвизов режим в Шенген на Турция.

"Заедно работим много активно по набирането на подкрепа за газовия хъб „Балкан”. Август месец ще знаем колко газ и нефт имаме и ще добиваме, но винаги съм твърдял, че и руски газ може да идва, и втечнен газ", казва в съобщението Борисов.

Също така на срещата е станало яно, че следващата седмица ще пристигнат 40 джипа за охрана на границата ни, както британският премиер обеща при посещението си в България преди няколко месеца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4555 |11.05.2016 Борислав Борисов стана зам.-директор на Митниците . 8| 4447 |11.05.2016 Шербет се лее от МС! Борисов и Калфин се разделят като приятели . 48| 12548 |10.05.2016 „Запалката” и „големият шлем” с руска поръчка срещу Борисов . 16| 9621 |10.05.2016 Проф. Слатински: Борисов няма завършен мандат в живота си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads