Реклама / Ads
16| 4882 |12.05.2016 НОВИНИ

Патриотите напускат управлението, ако ветото на президента мине

.
Красимир Каракачанов - лидер на ВМРО и зам.-председател на НС
Ветото на президента трябва да се отхвърли, защото е необосновано и не трябва да се допуска връщането на старите текстове в закона, които позволяват на Турция безконтролно да се меси във вътрешните работи на България. За ПФ суверенитетът, достойнството и независимостта на България стоят над всичко и повече от разни коалиционни договорки. Темата със сигурността на държавата е наш приоритет и няма да отстъпим от този основен принцип, заради който хората са ни избрали в парламента. Ние не искаме постове - министерски или други кресла, нито да заемем опразнените от АБВ места. Това казва в интервю
 

Ако НС отхвърли ветото и веднага се внасят промени, които засягат страните-членки на ЕС - където има 100 заявления от български граждани, да се отвори секция. Нямаме възражения дали да са 100 или 40 заявленията. Ако ветото обаче мине, ПФ напуска управляващата коалиция. Това е въпрос за принципи. Правителството, което подкрепяме, трябва да е наясно с желанието си да защитава суверенитета и достойнството на България. Всичко друго е второстепенно, коментира Каракачанов. 
 

По отношение на политиката в енергетиката ПФ също е много критичен. В доклада за енергетиката на временната комисия, чийто председател бе Валери Симеонов, има стряскащи неща. Но това са въпроси, които трябва да се решават в рамките на 4-те формации, приоритетите да бъдат вадени там. В това насипно състояние, в което съществуваха нещата, не е решение.
 

Напускането на АБВ би трябвало да е обеца на ухото за коригиране на взаимоотношения. Иначе продължава да създава недоразумения и колизии.  

Промените в кабинета са наложителни. Но с хода си АБВ ще ги забави. Сега вниманието на ГЕРБ ще бъде насочено към преодоляване на тази оставка, а не към диалог какво да се промени, смята патриотът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5649 |09.05.2016 Борисов към патриотите: Заради бълха да не унищожим юргана . 27| 9329 |08.02.2016 След А. Юсеин и други напускат ДПС, не щат Пеевски да командва . 2| 4323 |22.01.2016 Карастоянова е освободена като зам.-шеф на ПГ на патриотите . 22| 10889 |21.01.2016 Цв. Цветанов: Опитни кадри напускат МВР заради несигурност на системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads