Реклама / Ads
12| 4180 |12.05.2016 НОВИНИ

Сценарист на ”Шоуто на Слави”: Депутати, не сте богове, не сте над народа

.
Тошко Йорданов
”Не сте богове, не сте императори, трябва да спазите закона” - така се обърна към депутатите сценаристът на телевизионното предаване ”Шоуто на Слави” Тошко Йорданов. Той се изказа от парламентарната трибуна като представител на инициативния комитет за референдума на шоуто, който днес Народното събрание обсъжда и ще гласува.
 
В кратко, но остро изказване той призова народните представители да пуснат без редакция всички шест въпроса, които са подписани от близо 700 хил. граждани. "Референдумът е желание на голяма част от българските граждани. Предполагам, че не е нужно да ви убеждавам, защото сте прочели мотивите", заяви Йорданов и добави, че това Народно събрание е в исторически момент - "не знам дали го осъзнавате".

"За първи път може да докажете, че сте Народно събрание, което означава, че представлявате хората, като се съобразите с искането на българските граждани и спазите закона, който вие сте приели", заяви сценаристът от "Шоуто на Слави". На вчерашното заседание на правната комисия той останал "втрещен", защото въпросът за електронното дистанционно гласуване е бил премахнат.

"Народното събрание не може да маха въпроси, инициирани от граждани. Въпросът за електронното гласуване мина през референдум, но той не е валиден", посочи Йорданов, имайки предвид броя на гласувалите. Според него законът дава право да се пита същият въпрос на следващо обществено допитване. "Вие сте законодателен орган в тази страна. Ако законодателният орган нарушава закона, то всеки гражданин ще може", добави той.

Сценаристът от "Шоуто на Слави" посочи, че въпреки несъгласието си с някои от въпросите от ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт имали доблестта, а от БСП - не. Йорданов призова левицата един път да не мисли за собствената си партия, а да докажат, че онзи конгрес, на който избрали нов лидер, е наистина ново начало. "Пропускам ДПС и ДОСТ, които са загубили облика на партии, а са корпоративна организация", добави той.

"Или влезте в историята като първото Народно събрание, взело отношение по искане на гражданите, или затвърдете мнението, което гражданите имат предвид за вас", приключи изказването си той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11620 |21.04.2016 Сценарист на Слави: Нагло, дебелооко и страхливо е решението за референдума . 0| 8812 |15.04.2016 Ал. Йорданов: Кремъл е сценарист на събитията в Македония . 7| 5131 |13.11.2014 Трима пребили сценариста на "Вчера" Владо Даверов . 24| 5044 |12.05.2013 Президентът: Сценаристите нямат никакъв шанс срещу милиони българи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads