Реклама / Ads
6| 5914 |13.05.2016 НОВИНИ

Бъчварова: АБВ и Калфин са имали стратегия до президентските избори

.
Румяна Бъчварова
Когато предложихме на г-н Калфин в лично качество да бъде министър, имахме за цел социалдемократическият му подход да балансира водената от нас дясна политика в социалната сфера, която не беше много успешна в първия ни мандат. Сега си давам сметка, че това е била предизборна стратегия, очевидно разчетена до президентските избори, а не толкова да се направи нещо за държавата. Това каза пред БНТ Румяна Бъчварова.
 
Очевидно се залага на реванш на президентските избори, допълни вътрешният министър. АБВ имаха особен статут в коалицията, защото имаха споразумение само с ГЕРБ. Разговорите с тях бяха двустранни, каза още тя.

Не мисля, че самото оттегляне на АБВ ще промени политиката на правителството. Да не забравяме, че ГЕРБ започна първото си правителство със 117 гласа в Народното събрание, сега има повече, каза тя. АБВ се стреснаха от това, което се случва в БСП. Защото тяхната крайна цел е БСП. Заявката на Корнелия Нинова за по-остро опозиционно поведение щеше да ги остави в сянка, затова те избързаха с решението си за оттегляне от управляващата коалиция, коментира Бъчварова.

Тя посочи, че продължават разговорите на ГЕРБ с партньорите им във властта за промяна на Изборния кодекс. В промяната на кодекса има рационалност, търсим най-добрите решения. В чужбина не можем да направим секции за всички, но търсим оптималния вариант, заяви вицепремиерът. Попитана ще има ли предсрочни избори, Бъчварова заяви: "Убедена съм, че нашето правителство има какво още да свърши за държавата. Трябва да се даде шанс на политическия разум".

Вътрешният министър уточни, че в момента се провежда рутинна полицейска операция – проверяват се нелегални имигранти във вътрешността на страната. Това е част от нашия подход за справяне с миграционния натиск. Това е начинът, по който полицията осъществява своите функции за гарантиране на сигурността, каза Бъчварова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4060 |12.05.2016 Калфин: Не съм канен за президент . 18| 8540 |11.05.2016 А. Стефанов пред Фрог: Калфин става президент, ГЕРБ, БСП и АБВ поемат властта? . 8| 4423 |11.05.2016 Шербет се лее от МС! Борисов и Калфин се разделят като приятели . 5| 4203 |11.05.2016 Калфин не гледал към президентството. В момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads