Реклама / Ads
14| 5612 |13.05.2016 НОВИНИ

Асланов: Местан просто се опита да направи една провокация

.
Юрий Асбанов и Арман Бабикян
За свалянето на кабинета на Борисов нито Станишев, нито Местан имат някаква заслуга. Ако е имало договорки, те са настъпили след изборите през 2013 година и тогава са се правили някакви договорки. Според мен господин Местан просто се опита да направи една провокация, но мисля че отговорът на Станишев беше по-логичен и като че ли по-разумен.Това каза в предаването „Тази сутрин” социологът Юрий Асланов.
 
Относно твърденията, че на ДПС е бил обещан сектор „Сигурност” социологът коментира, че това не му звучи убедително, че през 2012 г. някой може да се договаря по тази тема.

На мен целият диалог ми се струва безсмислен и леко излишен, заяви анализаторът Арман Бабикян:„Приличат на хора, които очевидно са се развели и водят някакъв диалог през съседите за това дали ще им кажат – „ти колко пъти се прибираше пиян вечер, ма айде ще го спестя”. Горе долу в този стил върви разговорът.

Очевидно, че никой няма да каже нищо, независимо какво се е договарял. А дали са си правили договорки без кръчмар, да си приписват услугата за сваляне на кабинет е доста пресилено.

Този, който най-успешно може да свали един кабинет е самият министър-председател и обикновено в България така става. Усилията, които един български премиер независимо от цвета му полага срещу себе си със своите политики са всъщност най-същественият принос за падането на който и да е български кабинет”, каза още той.

Ако трябва да сме честни, тогава Бойко Борисов се самосвали, допълни Юрий Асланов.

АБВ имат нужда от около 5 месеца, за да се отрекат от себе си като партия, която е била в управлението. Тази кампания стартира сега и това се случва не без съдействието на ГЕРБ. Борисов се включи в това и заяви, че никакво важно решение не е вземал с АБВ, каза Бабикян.

Асланов бе категоричен, че това не е част от опиянението, а от махмурлука. "АБВ са наясно, че били част от управлението. Истината е, че АБВ и БСП са свързани в миналото и този рецидив все още тежи, а избирателите им се чувстват като деца на разведени родители. Опитът да се направи едно помирение - не е ясно дали ще сработи за изборите", каза още той.

Бабикян заяви, че за ГЕРБ всяка битка срещу сериозен кандидат ще е трудна. Те ще трябва да се огледат за фигура, за да могат да смогнат", смята той. "Проблемът на АБВ е, че се делегитимираха, смята Асланов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5660 |12.05.2016 Станишев контра на Местан: Протестите, а не договорки свалиха кабинета ”Борисов 1”​ . 13| 8073 |12.05.2016 Лютви Местан: Станишев е направил договорки, за да свали първия кабинет на Борисов . 2| 4211 |12.05.2016 Асланов: Подкрепата на ДПС е достатъчна, за да оцелее правителството . 7| 4381 |07.05.2016 Местан с хабер до депутати и кметове от ДПС да мислят за ДОСТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads