Реклама / Ads
9| 6217 |16.05.2016 ПОЛИТИКА

Планът на Първанов - Калфин президент - кратък анализ

.
Както предположих оттеглянето на АБВ е пряко свързано с кандадитурата на Калфин за кандидат за президент на лявото. Това е Първановия план, четейки между редовете на неговата реч.
 
Това е и планът на Москва - скоро ще има анализ по темата. Кремъл не може да наложи явно проруски човек, затова ще се опитат да изберат за президент "европейски човек"  - Първанов няма шанс по тази писта, затова лансират Калфин.

Разчитат и на връзките на Калфин в Европа /пистите, които използва и Бокова/ и добри контакти с Борисов. Те и затова реагираха като ужилени от медийния интерес към Плевнелиев.

Не съм изобщо сигурен дали Радан Кънев е имал това пред вид, но се получи изключително добре.

Това е дами и господа - Калфин е острието и кандидата на Русия и на негов ангажимент. Затова го извадиха спешно от властта - за да не се спрягат поръчки и други фалове в министерството.

И медиите на Кой? ще тръбят - "най-успешния социален министър на прехода" - социалния президент на бъдещето.

Битката е за ГЕРБ. Затова и Първанов и олигарсите натискат по чувствителните точки определени хора в ГЕРБ, включително Борисов. Ако успее да наложи кандидата си в ГЕРБ Първанов ще маргинализира и БСП - т.е. ще ги принуди да сътрудничат при неговите условия.

Един от големите му проблеми е да откаже БСП да издига свой кандидат и да припознае Калфин като свой. Това е твърде горчив хап за амбициозната Нинова, колкото и Първанов да успя зад кадър да и помогне да махне Миков. Тя тепърва ще трябва да се утвърждава като лидер и така бързо да клекне пред експрезидента ще и се отрази негативно.

Основната линия на противодействие е дебелата сянка на Първанов зад Калфин.

И свързаността с Русия - не случайно всички ходят редовно в Москва.

Изборът на Калфин не е никаква изненада, но е доказателство, че Първанов все още контролира мрежи за влияние у нас, който без съмнение се опитва да кешира в контактите си с Кремъл. За да се откупи за многото си грехове към Путин и основния - личните политически гаранции, които даде за шлема, от който не остана нищо.

Илиян Василев
Блог
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 11658 |15.05.2016 Татяна Дончева: Играта на Първанов и Петков е буфосинхронада . 2| 4929 |26.04.2016 Президентът може да ноложи вето на Изборния кодекс . 0| 5246 |23.04.2016 Калфин: АБВ напуска властта, ако приемат изборните промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads