Реклама / Ads
20| 4723 |17.05.2016 НОВИНИ

Европейци събират подписи срещу „Евровизия“

.
Граждани на различни европейски страни изразяват възмущението си от начина, по който се реши кой да спечели първото място на тазгодишния конкурс ”Евровизия 2016”. Петиция с искане да се преразгледат резултатите от международния конкурс за песен ”Евровизия - 2016” се появи на сайта Change.org, съобщава РИА ”Новости”.
 

За момента обръщението към организаторите на "Евровизия" е подписано вече от повече от 29 000 души от необходимите 35 000. За автор на петицията се сочи жителя на Ереван Артур Оганесян, но тя е подкрепена от граждани на Великобритания, Франция, Германия, Испания, Австралия, Сърбия, Швеция, Русия, Украйна и други страни.

 

"Ние разбираме, че гласуването на жури и аудитория - това е тежък и емоционален процес, но броят на подписалите се по тази петиция показва, че мнозина са убедени в това, че победител тази година в конкурса стана не този, който трябваше да спечели”, казва авторът на обръщението.

 

Испанецът Кристиан Гаридо от Мадрид също направи своя петиция в сайта Change.org, в която призовава Испания да се откаже от участие в "Евровизия - 2017". По думите му, тази година финалът на конкурса в Стокхолм е бил "подигравка" и на половин Европа е станало ясно, че резултатите се определят от "политически интереси". "Доволни ли сте от резултатите от "Евровизия - 2016", пита той, цитиран от БГНЕС.

 

"Испания не трябва да участва през 2017, за да видят и разберат всички колко сме възмутени, пише още авторът на обръщението.

 

Германски потребители на портала "OpenPetition" призовават страната си да се откаже от участие в "Евровизия". По думите на автора на една от петициите, "това състезание се провежда не на художествено ниво, а отразява само политическите ветрове". Французите също започнаха подписка за уволнение на водещата, която коментираше финала на "Евровизия" по канал "France 2". Авторът на обръщението на сайта "Avaaz" пише, че водещата Мариан Джеймс си е позволила в пряк ефир да прави обидни изказвания за Русия и така е уронила имиджа на Франция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5334 |05.05.2016 „Солидарна България” събра хиляди подписи против ТПТИ . 0| 3955 |04.05.2016 Недоволни от скъпото билетче се събират на Попа . 4| 4426 |03.05.2016 И Марешки внесе подписи за референдум . 0| 4916 |29.04.2016 Издигат паметник на изявен пожарникар, събират се средства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads