Реклама / Ads
29| 18437 |17.05.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Новата социална министърка „опасно близка” с Томислав Дончев

.
Зорница Русинова
Предложената от премиера Бойко Борисов за нов социален министър Зорница Русинова е „опасно близка” с вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев, твърдят пред Фрог нюз запознати. И според тях стремглавата кариера на дамата в Министерството на труда и социалната политика се дължи именно на Дончев. Русинова единствена от екипа на Ивайло Калфин не напусна министерството, в което се труди почти 15 години.
 

Според премиера Борисов избирането на дамата би гарантирало приемственост в работата на министерството. Освен „служба на ползу роду” Зорница Русинова има и доста интересна биография като бизнесдама, дължаща се на баща й.
Петко Русинов е член на БКП и бивш офицер от Държавна сигурност, назначен от комунистическата власт за генерален директор на могъщия някога „Океански риболов”. След 10 ноември 1989 г Петко Русинов приватизира на части държавното дружество като разпродава корабите му.

 

Според бившия шеф на Моряшкия синдикат Пламен Симов по времето на Русинов като генерален директор на „Океански риболов” е разпродаден почти целият траулерен флот. След което генералният директор става...бизнесмен и с фирмата си „Атлантик” се превръща в основния вносител на рибни продукти в страната, заемайки нишата на унищожения „Океански риболов”. Случайно или не някои от корабите на разпродаденото държавно дружество като „Атлантик” и „Аврора” се оказват собственост на Петко Русинов.

 

Той притежава друг голям дял от активите на „Океански риболов” –рибното пристанище в Бургас. През 2013 г Русинов продава пристанището на инвестиционното дружество CSIF (СИЕСАЙЕФ) на близката до Бойко Борисов Цветелина Бориславова.
Преди да влезе в министерството на труда и социалната политика пък Зорница Русинова заедно с баща си и Петко и шведа Торстен Боберг създават няколко рибни предприятия в Айтос, като това за преработка на скариди, сьомга и отглеждане рибата барамунди.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6978 |17.05.2016 В. Тодоров за Фрог: Кметът на Лозенец със скандално споразумение за паркинг в терен за парк . 6| 9587 |16.05.2016 Парамов пред Фрог: Използват като подлога шефа на Фонда гарантиране на влоговете . 49| 7756 |16.05.2016 Посланик Балтажи за Фрог: Песента на Джамала е болка на цяла Украйна . 17| 12598 |12.05.2016 Ал. Атанасов за Фрог: Спират програмата за развитие на селските райони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads