Реклама / Ads
7| 9746 |17.05.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пълен релакс в Лидо ди Йезоло – „столицата на забавленията“ в Италия

.
Не можеш да си купиш пълно щастие, но можеш да си позволиш абсолютен релакс в Лидо ди Йезоло. Има много причини да избереш това райско кътче в Италия за лятната си ваканция, но и тази една е достатъчна – пълен, абсолютен, съвършен релакс. Сега той е още по-достъпен с изключително изгодна оферта от „Караджъ Турс“.
 

Лидо ди Йезоло е курортната крайбрежна ивица на град Йезоло от провинция Венеция, в северната част на италианската ривиера. Казват, че някъде след Втората световна война населението в района е узряло за идеята, че 15-километровата плажна ивица е благодатна за развитието на туризма. Днес икономиката на това градче с около 20 хиляди души население се издържа именно от туристите – което означава, че тук има всичко, коетона един турист може да му хрумне.

 

Наричат го „столицата на модата и забавленията“ по северното адриатическо крайбрежие.  И има защо. Тук можеш да прекараш ленив ден в слънчеви бани на един от най-хубавите плажове в Италия, удостоен със син флаг – знак за качество и стандарт на услугите. Всеки хотел по крайбрежието разполага със собствена ивица с чадъри и шезлонги. А докато се припичаш на плажа, можеш да усетиш аромата на боровата гора в съседство.

 

Има още поне две причини да харесаш Лидо ди Йезоло – възможностите за шопинг и шеметен нощен живот, които предлага. Градчето се гордее с най-дългата пешеходна улица в света, дълга 13 км, която се простира от старата част на селището до самия плаж. Стотиците магазинчета по нея са истински рай за любителите на покупките, а в кокетните барове, пицарии и ресторантчета се предлагат специалитети за всеки вкус. Виното е местна гордост и задължително трябва да се опита. Нощният живот е интензивен и продължава до зори.

 

Всичко в Лидо ди Йезоло е празник и забавление. Децата също не са забравени и за тях се предлагат атракциони на всяка крачка. Тук е и най-популярният воден парк в Италия „Акваландия“ – копие на Карибски остров, който предоставя забавления за малки и големи на площ от 80 000 кв. м.

Ако предпочитате да съчетаете почивката с нови впечатления, от „Караджъ Турс“ предлагат да прекосите Венецианската лагуна с корабче и да се запознаете с основните забележителности на романтична Венеция. Тя е само на 20-ина километра разстояние и това е чудесна възможност да видите отблизо площада „Сан Марко“, да се повозите на гондола и да си тръгнете с една от прочутите венециански маски като сувенир.Друга възможност да развлечение е посещение на Верона и Падуа.

 

Сега „Караджъ Турс“ предлага седмична автобусна програма за Лидо ди Йезоло през септември и октомври, с включени закуски и вечери. Защо „Караджъ Турс“? Защото с тях е лесно, сигурно и достъпно. А цената е изключително атрактивна.

За допълнителна информация и резервация на www.karacitours.bg.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 12675 |27.03.2024 Икономистът Красен Станчев: Преминаването към еврото ще струва около 1 мрд. 200 хил. лв. . 10| 7139 |26.03.2024 Швеция може да участва в модернизацията на Българската армия с противокорабни комплекси, многоцелеви оръжейни системи и високоточни бомби . 3| 2656 |26.03.2024 Икономистът Георги Ангелов: Отлагаме еврото с 2 години със спиралата от избори . 0| 2528 |26.03.2024 Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми с проф. д-р Сабри Джавкайтар на 06.04.24 г. в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads