Реклама / Ads
8| 5830 |17.05.2016 НОВИНИ

Ненков: Прокуратурата стана за смях на врабчетата в София заради акцията във Фонда

.
Мирослав Ненков
Тази история с арестите във Фонда за лечение на деца в чужбина прилича на публикация в "Работническо дело", че сме изнесли компютри, а не компоти. Първата публикация за смелата акция си я спомняте. Дори аз, познавайки работата на Фонда, казах: Еее, какво са направили! Това каза възмутен бившият здравен министър Мирослав Ненков по БТВ.
 

Тази щета, която се нанесе на Фонда не знам дали ще бъде оправдана с целите на тази акция-излагация. Тръгна се с пликове с пари, с голям анонс, организирана престъпна група. Сега се оказаха едни командировки, които били на служители, за да съпровождат деца. Глупости и срамотии. Щетата, която се понесе е неизмерима. Владо Николов, мъжа на годината каза, че парите му ще отидат във Фонда. Е, не отидоха. И той е просветен човек, пътувал, следящ. А хората какъв сигнал получават: Някакви изроди крадат. Нямам думи за това нещо.

Най-големият въпрос е кой се ползва от тази акция. Прокуратурата стана за смях на намаляващите врабчета в София. Това беше ненормална история. Колко малко държавни структури не са наплювани от НПО-та. За този Фонд не се чу нито един глас на тези организации. Имаше доклад за Фонда и преди. И те бяха същите неща, които и сега се пишат. Аз с Павел Александров не съм пил нито една бира. Заложил съм пари, че няма да има осъдителна присъда и държавата ни ще бъде осъдена в Страсбург.

 

Пациентите не усещат реформата, защото не са почнали да си носят пръстите за отпечатъци. Смениха се някои клинични пътеки и това е. Аз съм анестезиолог в една операционна. Щом Борисов и Москов твърдят, че са спрели теча на здравната каса, значи е така. Никой не учи студентите как да общуват с пациентите. Това е най-големият проблем. Трябва да се държат с вас като с човешко същество. Сега се общува на базата на семейното възпитание. Децата се учат от нас. Ако съчувстваш на човек, това променя хода на лечението. Доброто общуване ще повиши качеството на здравеопазването в пъти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4129 |13.05.2016 Прокуратурата отново привика военният министър Ненчев . 0| 4541 |11.05.2016 Борислав Борисов стана зам.-директор на Митниците . 0| 4310 |11.05.2016 Пак ранени миньори в мина „Ораново”, а прокуратурата спря разследването . 10| 6900 |10.05.2016 Самокритика! Прокуратурата и МВР се занимават само с „кокошкари”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads