Реклама / Ads
16| 4122 |18.05.2016 НОВИНИ

Красимир Велчев: Първанов и Костов са от едно тесто

.
Красимир Велчев
Имам чувството, че Георги Първанов и Иван Костов са от едно тесто - единият като че ли иска да разбие лявото, а другият - дясното. Вътрешното ми чувство подсказва, че Първанов иска да участва в президентските избори или поне да посочи кой да е президент. Второто нещо - мисля, че се стреми да се залепи за БСП, за да са втора политическа сила, защото е възможно ”червените” да изгубят и това място, каза още Велчев.
 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Искам да благодаря на президента за ветото, тъй като в продължение на една седмица се проведоха много задълбочени разговори дори с партии, които не са ни подкрепяли. Благодарение на тези разговори бяха взети много правилни решения.

 

Партньорите ни в коалицията направиха компромис и съвсем скоро ще бъде взето решение навсякъде в чужбина да могат да бъдат разкривани до 35 секции. Една точка, по която промените могат да бъдат атакувани в Конституционния съд, отпада, обяви Велчев. В последните години имаше много нарушения в секции в чужбина. И у нас сме свидетели как трудно се контролират секции в дадени райони, като например в столичния квартал "Факултета", а да не говорим за Турция, коментира зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ.

 

Границата да се събират 100 подписа за откриване на секция ще бъде свалена до 60. Друга промяна – в посолства и консулства ще могат да бъдат откривани неограничен брой секции, съобщи още Велчев. Надявам се, че президентът ще разбере съвсем скоро за тези проекторешения. Ако има някакви договорки, те не са между управляващите и подкрепящите ни, а трябва да се търсят на друго място, заяви Красимир Велчев. По думите му твърденията на представители на АБВ, че са напуснали властта заради липса на диалог, не са състоятелни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5093 |17.05.2016 Октай: Първанов иска да е втори на изборите и подкрепа от БСП . 19| 5668 |16.05.2016 Първанов: Балотажът на президентските избори ни е в кърпа вързан . 15| 4384 |15.05.2016 Първанов: Необходим е нов стратегически коалиционен проект . 29| 6336 |14.05.2016 Жорж Ганчев: Помогнах на Първанов да стане президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads