Реклама / Ads
0| 4324 |18.05.2016 СВЯТ

Конституционният съд в Македония замрази изборите на 5-ти юни

.
Конституционният съд в Македония замрази изборите на 5-ти юни и до края на седмицата се очаква да се реши, кога точно ще се състоят. Това коментира Александър Дамовски, главен редактор на електронното издание МКД по Фокус.
 

 По думите му, се очаква да бъде постигнато решение за определяне на дата за провеждането на изборите за есента. Решението трябва да бъде взето между лидерите на големите политически партии в страната и представители на международната общност - ЕС, Германия и Държавният департамент на САЩ. Александър Дамовски коментира още, че най-сложни остават отношенията между ВМРО-ДПМНЕ и най-голямата партия на албанците Демократичния съюз за интеграция. Той съобщи, че именно с помощта на техните народни представители днес бяха избрани двама нови министри в във временния кабинет, иначе бивши министри от предходното правителство на Никола Груевски - Диме Спасов и Митко Чавков, на мястото на напусналите такива от Социалдемократическия съюз – на вътрешните работи Оливер Спасовски и на труда и социалната политика Фросина Ременски, избрани са и нови трима заместник-министри. Следователно, заключи Дамовски, договорът от Пржино вече не е валиден от няколко часа, защото според него във временното правителство трябва да има и представители на опозицията, т.е. на СДСМ. Александър Дамовски уточни, че отмяната на датата за предсрочни избори от 5-ти юни означава и че в страната се връща на власт предишното правителство на ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4441 |20.04.2016 „Антимафия” проверява до девето коляно кандидатите на изборите в Италия . 0| 4254 |16.04.2016 Предизентът на Македония твърд за амнистията . 0| 5262 |14.04.2016 Протести и контрапротести заради президента в Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads