Реклама / Ads
3| 5293 |19.05.2016 НОВИНИ

М. Неков: Сенатор Рон Джонсън е категоричен, че визите за българи трябва да отпаднат

.
По време на работното си посещение във Вашингтон, САЩ, евродепутатът от БСП Момчил Неков повдигна въпроса за визите на българските граждани пред сенатор Рон Джонсън, който е и председател на подкомисията за Европа и Регионално сътрудничество в сферата на сигурността в Сената.
 
Американският политик категорично отговори на социалиста, че ограниченията за сънародниците ни трябва да отпаднат. Момчил Неков от началото на своята дейност в ЕП настоява за сваляне на визите за българи за САЩ и Канада. Той отправи въпрос до ЕК и правителството на България, в лицето на премиера Бойко Борисов и министъра на външните работи Даниел Митов. Той попита за реакции относно липсата на действия от страна на Комисията, която след април тази година трябваше да вземе отношение относно трети страни, които налагат визови ограничения на граждани от ЕС, в случая САЩ и Канада. Освен това Неков е категоричен, че Америка очаква одобрение на търговското споразумение от всички европейски страни (ТПТИ), но продължава да подбира кои наши граждани да получат виза и кои не.

 

Евродепутатът от БСП проведе редица срещи с представители на големи компанни, работещи в сферата на технологиите. По думите му, секторът в Америка е подкрепен от правителството финансово и логистично. „САЩ инвестират в киберсигурността. Политиката на технологичните фирми е изключително гъвкава. Освен това правителствените решения минават за разлика от Европа", посочи Неков.

 

Предстои евродепутатът от БСП да посети Гугъл в Сан Франциско и да се срещне с директорите на Търговския съвет САЩ-Полша и на Хъба за иновации САЩ-Полша. По-късно ще се срещне и с европейската бизнес общност в града. В Станфордския университет ще разговаря с редица учени и преподаватели. Предвидена е среща и в Интел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4213 |13.04.2016 Неков: ЕК да защити европейските производители . 4| 4499 |05.02.2016 Проф. Минеков: Прави се в културата закон за корупция и разруха . 22| 5828 |29.01.2016 Минеков: Уволнението на Танев - пожарникарски отговор на евродоклада . 3| 4455 |27.01.2016 В. Минеков: Културното наследство на България ще бъде унищожено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads