Реклама / Ads
10| 5426 |19.05.2016 МИСТЕРИИ

Руски пилот: В изчезналия египетския самолет е имало бомба

.
Заслужилият пилот на Русия Юрий Ситник е убеден, че зад изчезването на египетския пътнически самолет А320, стоят терористи. „На борда му е имало взривно устройство”, коментира пред ren.tv пилотът с дългогодишен стаж. „Става въпрос за обикновен пътнически самолет с обичайни маршрути. Той е минал през териториите на Гърция, Турция, Израел”, допълни пилотът.
 

Вероятно се касае за някакво взривно устройство, заложено на борда. Може да е имало малък пожар в багажното отделение, нещо е станало, дребен инцидент. В днешно време терористите са грамотни, така могат да нагласят нещата, че голям инцидент да изглежда като пропуск, като неизправност на самолета”, коментира пилотът. В момента самолети на египетските ВВС издирват отломки от падналия на около 80 км от египетските брегове самолет. Към спасителите са се включили и два самолета на Гърция, които оказват помощ. Пътнически самолет на EgyptAir, изпълняващ полет от Париж за Кайро, изчезна от радарите тази нощ. Смята се, че е паднал в Средиземно море.

 

Издирвателно-спасителните служби на Египет усилено работят по установяване на обстоятелствата, свързани с инцидента. По данни на египетски медии на борда на самолета е имало три деца, сред които и бебета. Пътниците са били от Англия, Египет, Франция, Саудитска Арабия и Ирак.

От пилотската кабина не е бил подаден сигнал за бедствие. Това, според френски експерт по въздушна сигурност, сочи, че всичко е станало за секунди. Затова не може да се изключи вероятността за терористичен акт. Жители на гръцки остров и капитан на гръцки търговски кораб разказаха, че рано сутринта са видели огнен взрив в небето.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4118 |19.05.2016 Самолет на ”EgyptAir” изчезна от радарите . 2| 5000 |06.05.2016 Във военния парад участват 1300 военни, 35 машини и 12 самолета и вертолета . 38| 8060 |06.05.2016 Армията парадира пак с руски самолети, танкове и ракети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads