Реклама / Ads
72| 5867 |19.05.2016 ПОЛИТИКА

Радан Кънев клекна пред Борисов

.
Радан Кънев
”Обръщаме се към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с покана за разговори в посока може ли да има смислено краткосрочно мнозинство в този парламент за взимане на важните за страната геостратегически решения и може ли да има широка дясна центристка проевропейска подкрепа за действащия президент. Без ГЕРБ този разговор не е възможен”. Това каза на пресконференция Радан Кънев.
 
Поканата за разговори идва няколко дни след като ДСБ поискаха Плевнелиев да бъде издигнат от десните партии за втори мандат. Предложението им тогава бе прието на нож от държавния глава, който нарече инициативата интрига.

Днес Радан Кънев обясни, че ДСБ не издигат кандидатурата на Плевнелиев, а се обръщат към Борисов с покана за разговор в тази посока. Лидерът на ДСБ разкритикува пазарлъците в парламента по търсенето на подкрепа за ветото срещу ветото на президента. Според него взимането на важни решения с динамични мнозинства показва, че дългосрочна стабилност на базата на пазарлъци няма как да има. Затова в ДСБ смятат, че дните на този парламент са преброени.

От ГЕРБ разкритикуваха поведението на ДСБ. "Не се прави така. Когато искаш да отидеш на гости на някого, трябва първо да почукаш на вратата или да му се обадиш по телефона, или да го срещнеш на улицата и да му кажеш: Извинявай за това, което говорих през всичките тези месеци, но тогава такава беше ситуацията, политическата ни конюнктура, но сега виждаме, че няма как без вас да се случи нещо хубаво в държавата и заради това искаме да бъдем отново заедно", каза шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той нарече днешните изявления на ДСБ доказателство за обърканост и непоследователност. "Първо имаше ултимативен тон, после опозиционно говорене, което продължава, паралелно с това партията взима участие в управлението", каза още Цветанов.

Той съобщи и че днес е разговарял с президента, за да изрази възмущението си от изявления на представителя на неговия обществен съвет Кристиан Таков. "Подобно поведение може единствено да ни кара да се мразим и да влизаме в излишни битки", каза Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5015 |19.05.2016 Нешка Робева: Борисов да се отърве от глупаците около себе си . 7| 4673 |17.05.2016 Борисов ни уведоми за воаяжа си до Узбекистан чрез Фейсбук . 11| 4235 |17.05.2016 Борисов: Няма да се подвеждаме за предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads