Реклама / Ads
5| 4124 |19.05.2016 НОВИНИ

М. Карадайъ: Властта стана заложник на „фашисти”

.
Днешната власт стана заложник на една политическа сила, която в Съвета на Европа наричат „фашисти”. Чрез езика на омразата днешните управляващи прикриват политическата си немощ и некомпетентност. Затова час по-скоро трябва да отидем на избори. За да покажем, че без ДПС не може да има стабилност и сигурност в нашата Родина, заяви Мустафа Карадайъ в Джебел.
 
Нашето единство и заедност е нашата сила,   каза още председателят на ДПС в емоционално слово пред чешмата в Джебел.

Цялото ръководство на движението е в града за възпоменателните тържества, с които се отбелязват 27 години от 19-томайските събития, които отключиха Голямата екскурзия, белязала края на тоталитарното управление на Живков.

Преди това на централния площад в града кметът на Джебел Бахри Юмер организира митинг, дълго слово на който произнесе посланикът на Турция Сюлейман Гьокче, главният мюфтия Мустафа Хаджиев, кметът на Бурса, представители на изселнически организация в южната ни съседка.

Митингът се превърна в ярка демонстрация на силата на ДПС в града, чийто кмет се присъедини към партията на Лютви Местан.

Скандирания „Единство - заедност - приятелство!", „Много сме - силни сме!", „Джебел е наш!" огласиха площада при появата на целия ръководен екип на ДПС. С освирквания множеството посрещна Местан в компанията на Гьокче, както и всяко споменаване на името му, или на партията му ДОСТ.

Реакцията на множеството срещу отцепниците беше толкова силна, че в един момент дори кметът на града Бахри Юмер се стъписа. Хората не искаха да слушат словото му, макар че той викаше в микрофона, за да заглуши скандиранията „ДПС, ДПС!". По време на речта му всички членове на ръководството на ДПС се обърнаха демонстративно с гръб към сцената, показвайки на хората отношението си към „предателя".

„Предателите нямат място при нас, в политиката и в демокрацията", заяви Мустафа Карадайъ минути по-късно пред чешмата в Джебел, а от публиката извикаха „И в джамията!".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7124 |18.05.2016 Зорница Русинова стана социален министър . 2| 4648 |18.05.2016 Неуспял кмет на Златица стана депутат вместо Коцева . 10| 4305 |17.05.2016 Оградата на границата стана златна, надхвърля 100 млн. лв. . 8| 5848 |17.05.2016 Ненков: Прокуратурата стана за смях на врабчетата в София заради акцията във Фонда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads