Реклама / Ads
9| 4507 |20.05.2016 НОВИНИ

Дончева: Между старато БКП и ГЕРБ има странни връзки

.
Татяна Дончева
Доста примитивно разбиране за национализъм е да се противопоставят българите в Турция на тези, живеещи извън Турция. Има механизми за отваряне на по-малко секции, но важно е и какви хора ще се изпратят в избирателните комисии, така че да не ви поднесат протоколи с негласували хора.
 
Това каза в ефира на БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21", в отговор на въпроса защо през Изборния кодекс се наложи да се опазва националната сигурност. Според нея гласуването на промените в ИК е демонстрирало изключителна законодателна несръчност.

Не може на задграничните българи, които могат да бъдат „локомотив" на нацията, да им казвате - трябвате ни когато издържате семействата си, но за изборите не ни трябвате, каза Дончева.

Патриотите много преиграват, след като се поставиха в слугинската роля в сегашното управление. В тази линия се вписва и модата да се забраняват бурките на места, където те не присъстват. Има неща, които са здрав разума и такива които са отвъд него, добави тя.

Татяна Дончева даде пример с инициативата на патриотите общинските съвети да разглеждат въпроса с бурките в градове, в които не са виждали жена с бурка.

Между старото БКП и ГЕРБ има странни връзки, които не могат да се впишат в ЕНП. Това са едни и същи фамилии, влиятелни и сериозни спонсори, които са присвоили страната и на които ГЕРБ е представител, заяви още Татяна Дончева и даде пример с новозбрания социален министър Зорница Русинова.

Партия която е на власт, въпреки граничния си резултат, която се ръководи от хора без визия за развитие, но с визия за това как се делят едни пари, няма интерес от предсрочни избори - така Дончева отговори на въпроса дали ГЕРБ има интерес да управлява с подкрепата на различни партньори, запазвайки властта си.

Относно евентуалното налагане на кандидатурата на Росен Плевнелиев за втори президентски мандат Дончева отбеляза:

Плевнелиев е този, който трябва да бъде вкаран в следващ мандат с протекции, при положение, че е доста проблематичен като избор, дори когато ГЕРБ имаше по-добра репутация и по-добро организационно състояние. Не бих искала да преча на ГЕРБ да си го номинират, нито на части от десницата, които тикат в тази посока.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4178 |19.05.2016 Калфин: 13,6% е разликата в заплащането между мъжете и жените в България . 12| 5169 |19.05.2016 Жельо Бойчев: Наблюдаваме разрив между президента и ГЕРБ . 5| 4606 |18.05.2016 Калфин взриви скандал между Стойнев и Цачева в парламента . 2| 5032 |18.05.2016 Новият директор на БНР: Ще върна диалога между водещи и редактори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads