Реклама / Ads
0| 5948 |20.05.2016 ФРОГ МЮЗИК

Управляващите в Украйна ”разкрачени” заради провеждането на „Евровизия 2017”

.
Победителката Джамала
Управляващите в Украйна са в разкрачено положение заради възможността „Евровиция 2017” да се проведе в страната-победител. Една част казват, че това е много скъпо дело, а според други, конкурсът трябва задължително да е в Украйна.
 

В сайта на президента  Петро Порошенко беше публикувана петиция, предлагаща страната да се откаже от провеждането на конкурса "Евровизия 2017", предаде ТАСС и БТА.

 

"Украйна трябва честно да се откаже от провеждането на "Евровизия 2017" и да предостави това право на страната, заела второто или третото място на конкурса, се казва в текста на петицията. Да се разчита на кредити от МВФ за провеждането на проявата представлява непрофесионален подход".

 

За да може да бъде разгледан документът от президента, той трябва да бъде подписан най-малко от 25 хиляди души в продължение на не повече от три месеца.

 

На 18 май министърът на финансите Александър Данилюк обеща "трезво да оцени" разходите по провеждането на конкурса в Украйна. При това министърът напомни за предоставянето на това право на друга страна.

 

"Заради спецификата на своята работа, аз съм длъжен да мисля за бюджета, изтъкна Данилюк. Аз призовавам трезво да се оценят възможностите и ползите от провеждането на "Евровизия 2017", като проектът трябва да бъде финансово обоснован. 40 милиона долара, това е огромна сума", отбеляза Данилюк.

 

От своя страна вицепремиерът на Украйна Павел Розенко заяви, че конкурсът ще се проведе в Украйна и въпросът за преотстъпване на правото за неговото провеждане дори не се е обсъждал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5096 |21.03.2016 Отложиха концерт на "Ролинг Стоунс" в Куба заради Обама . 0| 5004 |19.02.2016 Риана отложи 8 концерта заради гласните си струни . 1| 5133 |02.01.2015 Боно от U2 може да не сври на китара заради травма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads