Реклама / Ads
4| 5501 |21.05.2016 НОВИНИ

Супермодерно рибарско пристанище откриха в Поморие

.
На тържествена церемония в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева, днес бе прерязана лентата на проект “Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие”.
 

„Това е един изключително важен за нас проект не само, за да съхраним рибарството като поминък, не само, за да дадем нов дом на нашите рибари, но и да дадем нов тласък за икономическото развитие на нашия град”, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев. Той подчерта, че това е първият етап на проекта, който възлиза на стойност 11 667 059,08 лв, отпуснати чрез договор за 100 % безвъзмездна финансова помощ, 75 % от тях са финансирани от Европейския фонд за рибарство, а останалите 25 % - от държавния бюджет на Република България.

 

„Спомням си преди 2 години тук имаше само един малък каменен вълнолом, а днес вече виждам ново модерно съоръжение”, каза премиерът Бойко Борисов, оценявайки добре свършената работа. Той пожела на местните рибари наслука и им подари икона на Св. Николай Чудотворец.

 

Министър Танева също поздрави местните хора за новата придобивка и изрази радостта си от факта, че това е поредният проект, който Община Поморие реализира, допринасяйки за това градът да бъде още по-прекрасно място за живеене.

 

Сред официалните гости на тържествената церемония бяха народни представители, кметът на община Бургас Димитър Николов и кметовете на други общини от областта, представители на Областна управа, държавни институции и фирмите изпълнители. Участие в церемонията взе и представителен блок матроси от военноморска база – Бургас с командир комодор Мален Чубенков.

 

Новото рибарско пристанище „Поморие“ бе прието без забележки от Държавната приемателна комисия. На площ от 41 309 кв.м са разположени общо 120 стоянки за кораби и лодки, рибна борса, сграда за административно обслужване и сграда с ремонтни работилници. Предвидени са още два склада към тях, паркинг и помпена станция за отпадъчни води.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4179 |02.05.2016 Затвориха пристанище Варна заради силен вятър . 2| 4723 |26.03.2015 14 украински моряци бедстват във варненското пристанище . 2| 7285 |29.12.2014 Затвориха пристанище Варна заради вятър . 24| 8157 |25.10.2014 Бургас пред екологична катастрофа: Нефтеното пристанище на път да се разруши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads