Реклама / Ads
0| 4710 |25.05.2016 НОВИНИ

Бивш шеф на следствен арест с условна присъда, закрилял Сумиста от „Килърите”

.
Групата ”Килърите” се сдобиха с три доживотни присъди
Бившият началник на шуменския следствен арест Христо Гичев, сега общински съветник от АБВ във Велики Преслав, е с влязла окончателно в сила присъда от 5 месеца затвор условно, предаде БТА. Това стана след като Върховният касационен съд потвърди решението варненските апелативни магистрати.
 

Христо Гичев беше шеф на сектор "Арести", но след изненадваща акция на ГДБОП на 16 декември 2010 г. сам се оказа зад решетките с обвинение, че покровителства "Килърите" и е позволявал на сочения за лидер на бандата Петър Стоянов - Сумиста да върти телефони от служебния му кабинет.

 

В хода на съдебното дело срещу Гичев тези обвинения не издържаха, но междувременно го подгониха за намерени боеприпаси и неправилно съхранявано законно оръжие. При претърсване в дома му бяха намерили боеприпаси и законен пистолет с осем патрона, който бил предаден доброволно от съпругата му. Оръжието не било съхранявано по надлежния ред в огнеупорна каса, а в пригоден тайник.

 

През февруари 2014 г. заради патроните Гичев беше осъден на една година затвор с 3 г. изпитателен срок от Варненския окръжен съд. Той обжалва присъдата в Апелативния съд във Варна и тъй като към момента на провеждане на местните избори беше с чисто съдебно минало, нямаше пречка да бъде обявен за избран за общински съветник във Велики Преслав с листата на АБВ.

 

На 14 декември м. г. обаче и втората инстанция потвърди частично осъдителната присъда, като измени срока на наказанието - 5 месеца затвор с отлагане.

 

Бившият шеф на ареста беше оправдан по обвинението за придобиването на боеприпасите, а получи наказание само за тяхното държане. Така Апелативният съд наложи общо наказание 5 месеца затвор условно и хиляда лева глоба, а ВКС го потвърди с решение от март т.г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5068 |20.05.2016 Кметът насилник Евстатиев остава в ареста . 2| 5543 |20.05.2016 Три жалби срещу бившия кмет на Каварна Цонко Цонев . 2| 8380 |20.05.2016 Първо във Фрог: Синът на Ицо Папата арестуван за проституция и трафик на хора . 1| 6065 |18.05.2016 Арестуваният пловдивски полицай с обвинение за стрелба край родопско село

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads