Д-р Тодоров: Д-р Китов от УС на БЛС чрез Народен съюз помага на Гоце

10

|

5039

|26.05.2016
Д-р Тодоров: Д-р Китов от УС на БЛС чрез Народен съюз помага на Гоце
д-р Георги Тодоров

Д-р Борислав Китов е премълчал, че е директор на болница, не изпълнителен, а в борда на директорите на най-голямата и една от на задлъжнелите болници - МБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Излъгвайки колегите си, д-р Китов днес се превъплъти в представител на т.нар. Народен съюз в среща с Гоце (Георги Първанов) да мислят как да стане пак президент. И там и в борда на директорите и в УС на БЛС, ролята му е гротескна и лъжовна. Д-р Китов, ако имате и капка морал, напуснете или Директорския пост или УС на БЛС, зове д-р Георги Тодоров, член на Контролната комисия на БЛС.


Той приканва УС на БЛС и да провери уставното несъответствие на заеманата длъжност от д-р Китов в мандат 2015-2018 г.

 

Уважаеми Колеги,
Според устава на БЛС, чл. 39 ал.1 т. 1, изборни длъжности в БЛС, не могат да заемат лица с качества крайно изброени там. Такива са директорите на държавни болници с повече от 50% държавно участие.
Според Търговския закон, болниците са търговски дружества, а някои от тях са и акционерни дружества. Те се управляват от съвет на директорите, където всички членове, са директори според константната практика на ВКС, определяща ги за такива. Ето и текста на Търговския закон:
Чл. 244. (1) (Изм. - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) Дружеството се управлява и представлява от съвет на директорите. Той се състои най-малко от три, но не повече от девет лица.

Доктор Борислав Китов е член на Съвета на директорите на УМБАЛ “ Свети Георги” ЕАД – Пловдив, към днешна дата. В това си качество, той не може да е член на УС на БЛС, което се явява и изборна длъжност, според устава на БЛС. Считам, че при избора му за член на УС на БЛС, това обстоятелство е било известно на д-р Борислав Китов, но не и на делегатите на събора. Така е допусната грешка при избирането му и избора му е в несъответствие с устава на БЛС. Дори да напусне директорския борд, това не може да изправи, допуснатото уставно нарушение.

Уважаеми колеги, настоявам д-р Борислав Китов да даде обяснение пред УС на БЛС и съответно да бъде докладвано за това състояние пред следващия събор, както и с цел отстояване на правото, което и нашият устав поражда д-р Борислав Китов да напусне УС на БЛС.
Според Устава, КК на БЛС е тази, която следи за уставосъобразност на решенията на УС на БЛС, но също е орган на БЛС и следва да се произнесе по представения от мен казус.
Очаквам вашето мнение и решение по казуса, както и мнението на д-р Б. Китов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Chris Cornell ”Fell On Black Days” Soundgarden Cover Live @ SiriusXM // Lithium

ВРЕМЕТО

времето в София София

+5°

+18°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+4°

+17°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+3°

+12°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+8°

+22°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+3°

+9°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+2°

+19°

времето в Русе

лек полъх

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Bulgariaanalytica Bulgariaanalytica BulariaAnalytica.org е аналитичен проект на Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания (ЦБЧИ) който цели да предоставя на своите читатели аналитична информация за България и региона и в областа на геополитиката, националната сигурност Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Иван Стамболов Иван Стамболов Аз съм наблюдател-аматьор. Не ви предлагам решения или изводи, а само показвам един възможен начин на мислене, който може би ще ви помогне да си ги направите сами. Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах