Реклама / Ads
7| 5813 |26.05.2016 НОВИНИ

Разследващите „закачили“ Ценко Чоков на СРС

.
Ценко Чоков
Акцията в село Галиче е предварително планирана отдавна. Това обяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БНТ.
 

Тя обясни, че преди два месеца е образувано разследването срещу кмета Ценко Чоков. Активно са били събирани доказателства, като са използвани и специални разузнавателни средства (СРС).

 

Кметът на Галиче Ценко Чоков, синът му Мартин и още 10 души са арестувани за 24 часа. Разследването се води за организирана престъпна група за лихварство и принуда – чрез заплахи и палежи. Ръководител на групата е кметът Чоков, по данни на прокуратурата.

 

Румяна Арнаудова обясни, че са извършени близо 50 претърсвания, изземвания и обиски. За повечето от тях предварително е взето разрешение от съдия. По предварителна молба на прокуратурата в Галиче са отишли и двама съдии от спецсъда. Свидетелите се разпитват именно пред тях, посочи Арнаудова. Искането за присъствието на съдиите от спецсъда се определя като безпрецедентно.

 

За колко случая се разследва групата и какви са те засега от прокуратурата не разкриват. До започване на разследването се стигнало на базата на данни от ревизията на стари преписки, както и по-пресни случаи срещу Чоков, синовете му и техни приближени. 

 

Предполага се, че Ценко Чоков ще бъде привлечен като ръководител на престъпната група. След изтичането на 24-те часа прокуратурата ще прецени кои от задържаните да бъдат обвинени и да им бъде поискан постоянен арест.

 

Румяна Арнаудова е категорична, че последните палежи в селото не са повод за акцията. Проверявало се дали групата има общо с палежите.

 

Арнаудова коментира, че става дума за трайно установена престъпна практика. Имало свидетелски показания и писмени доказателства. По време на претърсванията са били иззети множество документи, както и телефоните на заподозрените за участие в престъпната група. Намерени са и пари. Арнаудова подчерта, че писмените и веществени доказателства дават основание да се смята, че наистина на територията на Галиче е действала организирана престъпна група.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5070 |26.05.2016 Ценко Чоков и синът му арестувани за лихварство . 1| 4319 |25.05.2016 Ценко Чоков не е палил коли, твърди прокуратурата . 9| 13016 |25.05.2016 Само във Фрог: Разследващите с нов пробив по темата с турските ваксини . 0| 4240 |06.04.2016 Запалиха колата на враг на кмета на Ценко Чоков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads