Реклама / Ads
33| 10582 |29.05.2016 ПОЛИТИКА

Татяна Дончева: Ще се кандидатирам за президент при определени условия

.
Татяна Дончева
Българската политика е пълна с буфосинхронисти. Говорят все едно мълчат. Казват ви нещо, но нищо от това не стига до главата ви. Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева по НТВ.
 
На въпрос дали ще се кандидатира за президент тя обясни: Вероятно при определени условия. Георги Първанов няма никакви шансове да спечели следващите избори. Той не е готов да загуби каквото и да е състезание. Първанов след 2001 година не е готов да загуби. Тук има едно имиджово пробване. Не знам дали върши работа в този вид.

Винаги може да се намерят адвокати, които да защитават неговата теза, че може да се кандидатира. Това няма да му помогне пред ЦИК. Неговото заявление има повече имиджово предназначение. Не виждам да му върши работа.

Решението на Росен Плевнелиев е повлияно. ГЕРБ имат само интерес от предварителното му елиминиране като кандидат-президент. Важното е следното-да се разбере от критична маса българи, че президентските избори са важни като ключ към сериозни промени. България трябва да се откъсне от кукловодите на прехода. Те стоят зад Бойко Борисов и зад Георги Първанов. Те не са зад хора, които не им играят по свирката. Състезанието на олимпийския принцип не е добро като тактика. Служи като сериозна легитимация на „Движение 21“.

Има разлика между формациите в ляво. Те се изразяват в целите, които се преследват от политическите партии и инструментите, които си служат. Ние не залагаме толкова на лява принадлежност, колкото на прагматика, планирани действия и реално получени резултати. Разделителната линия е за и против статуквото. Трябва да се отстранят мутрите и мафията от властта.

БСП е в много критична ситуация-разделено е както винаги. Едната част е свързана с бизнеса и олигархията. Има и друга голяма група, която е по-сектантска. Те също са много и смятат, че продажбата на партията на едрия капитал е политическо предателство. Това е предизвикателство за Корнелия Нинова. Тези групи си противодействат. Нинова създава съмнение, че разбира как се печели загубено доверие. Ясно е, че няма да бъда вицепрезидент. На никой няма да стана.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5874 |27.05.2016 К. Янков: Властта създава условия за полицейска злоупотреба . 8| 5246 |25.05.2016 Дончева: Плевнелиев пречи на кандидат за президент на ГЕРБ . 9| 4539 |20.05.2016 Дончева: Между старато БКП и ГЕРБ има странни връзки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads