Реклама / Ads
23| 8130 |30.05.2016 НОВИНИ

Джамбазки: Готви се скандална промяна на Дъблинския регламент

.
Ангел Джамбазки
Голяма част от бежанците, арестувани от влака, са жени и деца, ясно е, че са влезли от Гърция, което не поражда проблем да се върнат обратно, заяви по НТВ експертът по сигурност Н. Радулов по повод нахлуването на мигранти през българо-гръцката граница.
 
Мерките за сигурност на вътрешните граници в ЕС не са толкова големи, колкото на външните, трудно е да разположим кордон, но е друго с границата с Турция, добави той. Все пак каза, че трябвало ясно да се установи посоката на движение на тези бежанци. Много стар трик на каналджиите е и измамата, на трафикантите въобще не им пука за човешкия живот, каза Радулов. По-особен бил случая с бебетата, защото вероятно част от тях били родени в Гърция. Огромна част от тези хора са млади жени в напреднала бременност, това ми изглежда вече организирано, посочи той. Как една бременна жена ще тръгне през 15 граници. И те, и младите жени с деца, които често се оказват не техни, сигурно са насочени с определена цел от ИДИЛ, смята той.

Точно в този случай вероятно не е имало пробив през границата, ние явно я пазим, но има още много други места, през които мигранти влизат и София е пълна, заяви по темата Нидал Алгафари. Мигрантите са като водата, те винаги намират път, проблемът не е, че влизат, защото не остават. Проблемът е, че са ги излъгали, че отиват в Македония, т.е. тя е по-атратктивна от нас, добави Алгафари.

Македония не е част от Дъблинския регламент за разлика от България, каза евродепутатът Ангел Джамбазки. Това, че България си върши работата, е добра, но това не бива да е особен героизъм. Споразумението с Турция обаче не работи и няма да работи, бежанците там рано или късно ще бъдат избутани към Европа и единият им път е през България, обясни той. Тези хора там ще тръгнат, избутани и от свирепата диктатура на Ердоган. Българската държава трябва да се организира. Има предложение на ЕК за промяна на Дъблинския регламент, ако една държава-членка откаже да даде убежище на бежанец, да му плаща по 250 000 евро. Това е скандално, каза той и добави, че е много важно каква ще е нашата позиция, за да не стане после така, че трябва да ги пускаме, защото нямаме пари да плащаме глоби. Трябва да се грижим за собствения си дом, към разпада на Либия ние нямаме отношение, категоричен беше той.

Корупцията е тази, която вкарва бежанците в България, каза Алгафари. Някой наш отваря този пробив, с такива трябва да се преборим, добави той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4653 |27.05.2016 Джамбазки: Може да мислим за намаляване на депутатите . 17| 4787 |26.05.2016 Нинова: Правителството готви кражба на ”Напоителни системи” . 11| 4434 |25.05.2016 Стойнев: Предсрочни избори ще има и БСП готви план за страната . 13| 10115 |11.05.2016 Доц. Маринов: Готви се правителство на „голямата коалиция“- ГЕРБ, БСП и АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads