Реклама / Ads
9| 4786 |30.05.2016 НОВИНИ

Гайдарски: Ст. Данаилов няма да се навие за президент

.
Проф. Радослав Гайдарски
Стефан Данаилов няма да се навие да стане президент - има голяма отговорност и натоварване. Не може да уморим човека, заради това, че една партия иска да спачели. Ако се навие, аз съм зад него.Това каза по bTV проф. Радослав Гайдарски, бивш здравен министър.
 
Има стачна готовност в "Пирогов". Не можем да правим стачки, но можем да изразим възмущението по друг начин. Той даде добра оценка на проф. Поромански и клиниката по гнойна хирургия . Там е станало нещо. Поромански готов да  напусне, по-голяма част от екипа също. Там става нещо. Министърът трябва да направи обследване и се види защо не вървят нещата. Беше време, когато не можеха да се назначат хора отвън в "Пирогов". А сега става нещо, коментира информацията за "Пирогов" професорът.

Реформа в страната няма. Ако ми кажете едно нещо, което е реформа, ще се съглася. Пръстовите отпечатъци реформа ли е? Дали ще дадете лична карта или пръстов отпечатък е едно и също.Във Франция, Германия, Ангрия, Полша имат ли такова нещо. Това е обидна акция срещу лекарите. Нямаме доверие в тях, това е насочено срещу лекарите, категоричен е Гайдарски.

Трябва да направим така, че да не се източва касата. Има болнични заведения, които работят по почтен начин. А ако стават такива неща по източване, то това е работа на министерството и ръководството на здравната каса. Има си одит. Трябва да се намери начин да се спре източването. Не може една Словения с 2 млн. население да има 5 млрд. евро за здравеопазване, а България със 7,5 млн. население - 1,5 млрд.Трябва да престанем да говорим , че се ограбва НЗОК. Тя е най-бедният роднина от всички европейски здравни каси. По-бедна няма. Тя е на последно място, посочи той.

Трябваше да се приеме национална здравна карта.За София трябва да се забрани да се строят болници, като има толкова много.Да се правят ново и нови болници в София и Пловдив...в Пловдив има 40 частни болници,у в Пазарджик - 6...Това не е реформа, смята той.

Проф. Гайдарски коментира и обсатновката в БСП. Нямах предвид, когато казах, че БСП трябва да е оглавена от жена, за Нинова. Тя бе една от тях. Аз бях за смяна на ръководството. Просто никога от 1990 г. насам няма толкова малко депутати. Нямаме нито един областен кмет. И Първанов, и Р. Петков, и Кадиев, и Дончева се отделиха, защото ръководството на БСП ги неглижира, смята той.

Не можах да разбера каква лява реформа правим. Ако Миков ме беше убедил, щеше да съм на негова страна, допълни той.Те смениха преди изборите 20 областни ръководства, които им бяха неудобни. Е, кое е задкулисието? Не говоря, че само Миков е проблемът, но е един от проблемите. Този, които заставаше начело на партията, се обграждаше с личности, които му допадат. нещо като Т. Живков, по чието време бяха свенени седем втори. Не може да си избираш хора, които да ти служат на теб, а не на партията, обясни той.

Седемнадесет души не получаваме финансови средства от Националния съвет. Всеки има професия за преживяване. първите 200 000 отидоха в провинцията, където хората изнемогват, разкри той.

Трябва да са по-скромни.Ние останахме и издържахме.АБВ избързаха и сгрешиха и затова сега трябва по-скромно, коментира той отношенията с АБВ.

Имало е разговори от членове на ръководството на Миков с ГЕРБ. Но това не е обидно. Всяка една партия трябва да преговаря.Може и да се случи БСП да управлява с ГЕРБ, но може и да не случи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5213 |29.05.2016 Т. Йорданов: Плевнелиев е слуга на политическата класа, няма да го наричам президент . 0| 4617 |27.05.2016 Пожар лумна в заведение на бул. „България”, няма пострадали . 5| 4294 |27.05.2016 Адв. Кашъмов: 15 г. няма промяна при следенето в интернет . 8| 4325 |27.05.2016 Бъчварова: Спасяваме животи, няма да подслушваме наред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads