Реклама / Ads
1| 8680 |31.05.2016 МИСТЕРИИ

Месоядна ИД-муха атакува Европа

.
Ужасяващо месоядно насекомо, разпространено в контролираните от Ислямска държава територии, вече се разпространява без проблем и в други държави от Близкия изток покрай бежанците. Кожната лайшманиоза е паразитно заболяване, което води до тежка фиброза най-често по лицата на хората. Смята се, че се разпространява чрез заразени пясъчни мухи, пише британският ”Метро”.
 
Смята се, че хиляди са заразени, а бежанци, намиращи се в Южна Европа може да се превърнат в инкубатори на заболяването.

От Кюрдския червен полумесец заявиха, че болестта тръгва от трупове, които Ислямска държава имат навика да изоставят по улиците. Въпреки това обаче все по-често се твърди, че причината за болестта е липсата на медицински заведения в контролираните от ИД територии.

"Това е лоша ситуация. Заболяването се разпространява бързо в Сирия, но и също в държави като Ирак, Ливан, Турция и дори в Южна Европа с идващите имигранти", коментира д-р Уалид Ал Салем, специалист по тропически болести.

"Има хиляди случаи в региона, но болестта се все още се подценява, защото никой не може да каже със сигурност колко точно са болните", допълва той.

Самата пясъчна муха е по-малка от комара. Често хората и не разбират кога са ухапани. Болестта може да се развие до 6 месеца след ухапването, но и не по-рано от 2 месеца след него.

"Така че някой може да е ухапан в Сирия и след това да пристигне в Ливан или в Турция, или пък дори в Европа", обяснява как се разпространява болестта д-р Салем.
По публикацията работи: Мария Нестерова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6458 |06.12.2015 Учени: Нов смъртоносен вирус броди из Европа . 0| 6084 |17.11.2015 Дезертьор: "Ислямска държава" има стотици спящи клетки в Европа . 0| 5448 |10.07.2015 Бъчварова си мисли, че я атакуват, защото си вършела работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads